Glazba slavnih Beatlesa stiže u Rijeku u nezaobilaznom glazbeno-scenskom spektaklu

Autor: Marina Pauletić 28.02.2023

beat_cover

Grupa The Bestbeat osnovana je 2005. godine, s ciljem da publiku podsjeti na legendarne hitove najutjecajnijeg sastava 20. stoljeća.

Rijeka - U petak, 31. ožujka, u HKD-u na Sušaku, sa početkom u 20:30 sati, riječkoj će se publici premijerno predstaviti najbolji regionalni The Beatles tribute band – THE BESTBEAT.

Grupa The Bestbeat osnovana je 2005. godine, s ciljem da publiku podsjeti na legendarne hitove najutjecajnijeg sastava 20. stoljeća te da nove generacije upozna s glazbom 1960-ih godina i bendom koji je ostavio neizbrisivi trag u glazbenoj povijesti. Članovi ovog tribute benda publiku uvode u The Beatles priču, ne samo glazbom, koju izvode na istim instrumentima na kojima je originalno svirana, već i scenskim nastupom, u kojem svaki član grupe ima svoju ulogu, kostim i periku, čime vjerno prenose doživljaj originalnih Beatlesa.

plakat-85172

Zahvaljujući tome, nastup grupe The Bestbeat više je od koncerta – to je glazbena predstava visoke kvalitete, koja je prepoznata i u utjecajnom američkom časopisu Newsweek, koji ih je uvrstio među 30 najboljih svjetskih The Beatles tribute bendova.

Tijekom 18 godina postojanja, The Bestbeat nastupili su preko 15 europskih zemalja. Među nastupima se svakako ističu koncerti u Liverpoolu, na Beatle Weeku, a posebno onaj u legendarnom The Cavern Clubu, iz kojeg je sve krenulo davne 1961. godine.

U specifičnom ambijentu Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, The Bestbeat će povesti riječku publiku na glazbeno putovanje u povijest, u vrijeme kada je Beatlemania zaludila svijet, a hitovi poput Hey Jude, All You Need IS Love, A Hard Day's NIght, Let It Be, Yesterday, Twist and Shout… bacali su publiku u potpuni trans. U ovoj glazbenoj poslastici sigurno će uživati i obožavatelji The Beatlesa, kao i glazbeni sladokusci želji pravog glazbenog spektakla.

Ulaznice su dostupne u sustavu mojekarte.hr, na blagajni HKD-a, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji).

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...