Grad predstavlja novi singl „Brdo“

Autor: Ana Šumanović 22.03.2023

wp-content/uploads/2021/06/grad-promocija-albuma-2021-best-of-band-on-13.jpg

Novi singl „Brdo“ prati video spot napravljen s uhodanim timom benda.

Rijeka - Nakon objave bogatog dvostrukog box-set izdanja „best of & band on“ (Dallas Records, 2021.) na kojem su sabrani njihovi najbolji radovi, riječka grupa Grad objavljuje devet potpuno novih pjesama zaokruženih u cjelinu nadolazećeg albuma „Brdo“.

Novi singl „Brdo“ prati video spot napravljen s uhodanim timom benda. Iza kamere je njihov stalni suradnik i fotograf Petar Kürschner, a montažu potpisuje zajedno s riječkom umjetnicom Stephany Stefan.

U fokusu ove video priče pojedinac su i njegova svakodnevica koja se naslanja na temu pjesme: potrebi svakog od nas da se vrati prirodi i majci zemlji. Osebujan i istinit glavni lik Denis efektno je odigrao ulogu, istovremeno s gledateljem dijeleći dio svog života, svoje osobne svakodnevice, a prirodni krajolik kao scenografija pojačava temu pjesme, ulijeva dozu optimizma i podsjeća da je Majka Zemlja uporište za život, naš lijek. „Brdo“ nam skreće pažnju na to da u ovom betonskom i užurbanom svijetu, ponekad jednostavne stvari poput šetnje prirodom i uživanje u svim njezinim oblicima i ljepotama mogu biti izvor velikog zadovoljstva i mira.

Istoimeni album u digitalnom formatu izlazi u petak, 24. ožujka, a posebno preslušavanje i druženje s članovima benda najavljeno je dan poslije, u subotu, 25. ožujka. u Dnevnom boravku. Velika riječka koncertna promocija održat će se u petak, 12. svibnja u Pogonu kulture, a ulaznice su dostupne u Dallas Music Shopu i sustavu Entrio.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...