[VIDEO] Gradsko kazalište lutaka Rijeka najavljuje premijeru predstave "Bomboniera Variete!"

Autor: Tara Tomić 06.02.2024

Bomboniera_Variete_gkl_rijeka

Nova lutkarska čarolija stiže u Gradsko kazalište lutaka Rijeka: Predstava 'Bomboniera Variete!' oživljava sjećanja i maštu uz originalne lutkarske forme i glazbenu kompoziciju.

Rijeka - U Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, uskoro će premijerno biti prikazana nova predstava riječkih lutkara pod nazivom "Bomboniera Variete!" autora, redatelja i skladatelja Matije Solcea. Premijera će se održati u četvrtak, 8. veljače, s početkom u 18 sati. Na konferenciji za medije, uz autora, prisustvovali su i ravnateljica Gradskog kazališta lutaka Rijeka, Magdalena Lupi Alvir, koja je ujedno i dramaturška suradnica predstave, te glumci Kazališta i koautori izvedbenog materijala.
Predstava "Bomboniera Variete!" predstavlja čudnovati lutkarski varijete inspiriran gradom Rijekom i njezinim ljudima te sjećanjima na početke lutkarstva u Rijeci. Magdalena Lupi Alvir istaknula je da predstava ne rekonstruira povijesno-dokumentarne činjenice, već ispisuje vlastiti imaginativni svijet koji spaja prošlost i sadašnjost, fikciju i zbilju.
Predstava će se baviti prizorima sjećanja i želja iz djetinjstva glumaca, spajajući ih s izmišljenim ili stvarnim događajima i ljudima iz povijesti Rijeke. Radnja će se odvijati u raznim lutkarskim formama, poput teatra sjena, ručnih, plošnih lutaka te teatra objekata koji uključuje obične predmete. Scena i gledalište Kazališta bit će poput kutije bomboniere različitih okusa, simbolizirajući različite aspekte života. "Bomboniera Variete!" predstavlja drugu premijeru riječkih lutkara u sezoni 2023./2024. Premijera je planirana za petak, 9. veljače u 18 sati, a predstava će dalje biti dostupna građanstvu u standardnim terminima prodaje ulaznica. Ulaznice se mogu kupiti putem webshopa Kazališta, portala Mojekarte.hr ili na blagajni Kazališta uz prethodnu rezervaciju.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...