„Granice umjetnosti“ – razgovor o emocionalnim manipulacijama i nasilju u umjetnosti

Autor: Marina Pauletić 12.03.2023

granice_umjetnosti

Kako postaviti granice u umjetnosti i kako prepoznati različite oblike uznemiravanja i nasilja u kreativnoj industriji?

Rijeka - U ponedjeljak, 13. ožujka u Galeriji SKC od 17 sati održat će se razgovor sa psihologinjama, Lorenom Zec i Jasminkom Juretić na temu emocionalnih manipulacija i nasilja u kreativnim industrijama i umjetnosti, „Granice umjetnosti“. Razgovor je namijenjen prvenstveno studentskoj populaciji, ali i široj publici.

Lorena Zec, ispred udruge SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava te dr. sc. Jasminka Juretić, ispred Sveučilišnog savjetovališnog centra progovaraju o nasilju u svijetu umjetnosti. Razgovor će moderirati Katarina Erak, studentica Psihologije Filozofskog fakulteta u Rijeci i članica tima Galerije SKC.

Kako postaviti granice u umjetnosti i kako prepoznati različite oblike uznemiravanja i nasilja u kreativnoj industriji? Kakva ponašanja prelaze granicu i što raditi kada nam autoritet izaziva nelagodu te ometa rad i učenje? Kako postaviti granice u umjetnosti?

Razgovorom će se zatvoriti i skupna izložba APURI studentica „Što radiš, ženska glavo?“ te zaključiti sedmodnevni umjetničko aktivistički program SKC-a povodom Dana žena.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...