HKD na Sušaku pripremio bogat program za veljaču

Autor: Marina Pauletić 03.02.2023

radojka_sverko_hkd_susak_2022_koncert__10_ Foto: ilustracija

I ove godine Riječki karneval prate „Dani smijeha u Karnevalu u HKD-u“.

Rijeka – HKD na Sušaku i ove veljače priprema bogat program za svoje posjetitelje. U petak, 3. veljače održat će se tribina i promocija knjige Olega Mandića „Život obilježen Auschwitzom“. Posljednji čovjek koji je napustio najzloglasniji nacistički logor bio je upravo Oleg Mandić. O knjizi i životu g. Mandića govorit će sam autor, Neven Šantić i Seid Serdarević.

I ove godine Riječki karneval prate „Dani smijeha u Karnevalu u HKD-u“. U veljači nas očekuju dvije predstave iz ovog ciklusa - cabaret „Splićanke“ Gradskog kazališta mladih Split 8. veljače, jedna od najpopularnijih splitskih predstava posljednjeg desetljeća i kompilacijska predstava / stand up Pedje Bajovića „Najbolji sat i kusur“, 21. veljače.

HKD će se pobrinuti za najljepše riječko Valentinovo 14. veljače uz koncert jednog od najtraženijih mladih pop pjevača – Matije Cveka uz pratnju The Funkensteinsa! Matija Cvek glazbenik je čija je prepoznatljivost jedna od najbrže rastućih na hrvatskoj glazbenoj sceni. Polovicom travnja prošle godine izdao je svoj debitantski album „Izbirljivo i slučajno“ koji se već u prvom tjednu našao na broju jedan najprodavanijih albuma, a izvrsne recenzije glazbenih kritičara i dalje pristižu.

Zoran Majstorović i Dunja Knebl održat će koncertnu premijeru novog albuma naziva „Sonce“ 22. veljače. Album „Sonce“ potpuno je drukčiji u odnosu na ranije radove Zorana Majstorovića i Dunje Knebl, te je po stilu novost na domaćoj etno/world music sceni. Ta suradnja dovela je do stvaranja albuma plemenita zvuka: kombinacije cijelog niza žičanih instrumenata koje su odsvirali Zoran Majstorović (gitara, oud, saz, kora, ukulele, bisernica, mandolina) i gudački kvartet Delta, te glasa Dunje Knebl. Rezultat je prelijepa glazba koja je još jedna, posve originalna reinterpretacija starih zaboravljenih ili nedovoljno poznatih pjesama iz prebogate hrvatske baštine. Članovi HKD kluba imaju pravo na 20% popusta na ulaznice!

Ostatak programa u veljači možete pronaći ovdje.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...