Hrvatska premijera predstave Scene iz bračnog života u HKD-u

Autor: Ana Šumanović 05.02.2023

pexels-brak-ljubav-zaljubljeni

Komad je rađen po istoimenoj čuvenoj švedskoj mini seriji Ingmara Bergmana iz 1973. koja se ubraja u TV klasike.

Rijeka - Predstava Scene iz bračnog života, u kojoj glume Zlatan Vidović i Tamara Krcunović, u režiji Ane Tomić, premijerno će se u Hrvatskoj izvesti 16. veljače u 20 sati u HKD-u na Sušaku u Rijeci.

Komad je rađen po istoimenoj čuvenoj švedskoj mini seriji Ingmara Bergmana iz 1973. koja se ubraja u TV klasike. Scene iz Bračnog života jedna su od najgledanijih europskih serija, a nedavno su doživjele dugo očekivani HBO-ov remake Hagai Levija.

Priča prati odnos bračnog para, profesora psihologije Johana i njegove supruge Marijane, odvjetnice za razvode. Iako na prvu njihov odnos djeluje idilično i skladno, Bergman u tekstu razotkriva pukotine i pritajeni nesklad para kojim reflektira vlastito iskustvo tridesetogodišnjeg braka. Stvari počinju polako da se odmotavaju kada se jedna za drugom krenu redati slike iz njihovog svakodnevnog života, te na površinu počnu izbijati nezadovoljstvo i frustracija.

Predstava je na prestižnom Festivalu duodrame dobila pet nagrada i to za najbolju glumicu, glumca, režiju, najbolju predstavu i nagradu publike. Portret ljubavi i psihološkog ratovanja bračnih partnera postao je kultni tekst koji je utjecao na Woodyja Allena, Richarda Linklatera, Seks i grad, Marriage Story i mnoga druga filmska i TV ostvarenja, a nerijetko je bio optuživan i za pokretanje lavine razvoda.

Ulaznice po cijeni od 15€ (113,02 kuna) moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji).

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...