Humanitarni Dance of Hope u klubu Crkva povodom Međunarodnog dana borbe protiv raka

Autor: Ana Šumanović 23.01.2023

wp-content/uploads/2021/02/clubbing-pexels.jpg

Od svake prodane karte dio ide za udrugu “Nada Rijeka” koja okuplja žene operirane od karcinoma dojki.

Rijeka - Medusa Organization u suradnji s klubom Crkva u subotu, 4. veljače 2023., organizira humanitarno događanje “Dance of Hope” povodom Međunarodnog dana borbe protiv raka. Uz tech-house i house glazbu od 22 do 5 sati publiku će zabavljati DJ Zack-O, Leo Biro i Dj Manick. Od svake prodane karte dio ide za udrugu “Nada Rijeka” koja okuplja žene operirane od karcinoma dojki.

Klub žena operiranih dojki “Nada Rijeka” osnovan je 10. lipnja 1996. godine pod pokroviteljstvom Lige protiv raka Primorsko-goranske županije. Osnivanje Kluba i postavljanje čvrstih temelja za trajno funkcioniranje djelo je niza iznimno hrabrih žena. Te majke, sestre, kćeri krenule su u realizaciju svoje ideje, od nule, odnosno od samog početka. Potreba, svrha i cilj djelovanja Kuba, tada kao i sada, bila je okupiti što više žena operiranih od karcinoma dojke, pružiti oboljelim permanentnu psihološku pomoć i podršku kroz grupnu i individualnu terapiju, te podići kvalitetu njihovoga života, kroz organiziranje različitih aktivnosti, kao što su fizikalna terapija, kreativne radionice, susreti, izleti te promoviranje zdravoga načina života.

Udruga “Nada” ˗ Rijeka u suradnji s jedinicama lokalne zajednice te ovlaštenim stručnjacima, provodila je niz projekata kao što su: Vježbam s Nadom, Ruke Nade, Prevencija i rano otkrivanje raka dojke, Psihosocijalna pomoć i podrška oboljelim osobama i njihovim obiteljima, Pružamo Ruku (medicinski rehabilitacijski program kojim članice koje su preboljele rak dojke i koje su rehabilitirane svojim iskustvom i razumijevanjem pomažu novim bolesnicima na Odjelu kirurgije KBC-a Rijeka). Navedeni projekti i danas se provode s ciljem podizanja svijesti zajednice o važnosti prevencije, samopregleda i brige o vlastitom zdravlju.

U 25 godina djelovanja, Udruga “Nada” ˗ Rijeka organizirala je brojne akcije, poput Dani narcisa, Ružičasta vrpca, Božićna zvijezda, Pjesmom za Nadu. Akcije su organizirane uvijek s ciljem da se prikupe sredstva za rad Udruge i nabavu potrebne opreme za KBC Rijeka.

Ulaznice se mogu nabaviti putem CoreEvent portala ili na dan eventa na ulazu u klub Crkva (Ružićeva ulica 22). Ulaznice su po cijeni od 6,00 €, nakon ponoći cijena je 7,00 €. Karte za VIP mogu se kupiti po cijeni od 10,00 €.

Više sa portala torpedo.media ...