Inkluzija u zajednici: Urbani separe i Filmaktiv kroz Kulturu svima organizirali prvo vodstvo na znakovnom jeziku u Galeriji Kortil

Autor: Marina Pauletić 25.04.2024

izlozba_budi_susjed_foto_rijeka_hr Foto: arhiva

U dva sata posjetitelji su imali priliku doživjeti izvrsnu izložbu na ovaj inkluzivni način.

Rijeka - Inkluzivno kulturno vijeće mladih Kultura svima aktivno potiče inkluzivne prakse u kulturi pa je tako u suradnji s Urbanim separeom i Galerijom Kortil suradnik projekta Kultura svima, prevoditelj hrvatskog znakovnog jezika i tajnik Udruge gluhih i nagluhih, Damir Herega, održao vodstvo izložbom „Budi susjed“ dostupno gluhim i nagluhim osobama.

U dva sata posjetitelji su imali priliku doživjeti izvrsnu izložbu na ovaj inkluzivni način. U Galeriji Kortil, među brojnim radovima koji svjedoče o uspješnosti rada udruge za promicanje kvalitete urbanog života Urbani separe ostvarena je jedna zanimljiva, u Rijeci još nedovoljno etablirana, praksa koju s ponosom predvodi Kultura svima.

Inkluzivno vodstvo izložbom „Budi susjed“ dostupno gluhim i nagluhim osobama realizirano je u suradnji programa Kultura svima, riječke udruge Filmaktiv te udruge Urbani separe, Galerije Kortil i Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku. Organizatori ističu kako je ovo jedna od brojnih inkluzivnih suradnji kojima Inkluzivno kulturno vijeće mladih Kultura svima potiče na zajedničko konzumiranje, ali i stvaranje aktivnosti u kulturi — jednom po jednom inkluzivnom praksom:

Urbani separe radi sjajne i inkluzivne stvari, a mi smo sretni što imamo priliku zajedničkim snagama stvarati inkluzivnije i solidarnije društvo upravo — zajedno. Izložba je oda zajedništvu, ideji susjeda, zajednici, svemu onome što Urbani separe marljivo sadi godinama. A Filmaktivove inkluzivne inicijative, prije svega Kultura svima, veslaju upravo u tom smjeru — zajedno za sve nas. Inkluzivno vodstvo izložbom „Budi susjed“ je pravi primjer toga.
-Maja Ogrizović, voditeljica projekta Kultura svima.

Inkluzivno kulturno vijeće mladih Kultura svima nastavlja s radom kroz projekt Kultura svima i poziva svih da se pridruže, informiraju ili podruže na sljedećem eventu, ako već nisu do sad.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...