Iv/An na koncertnom gostovanju u Peek&Poke

Autor: Marina Pauletić 14.09.2023

wp-content/uploads/2021/01/noc-muzeja-peek-poke-2.jpgFoto: arhiva

Koncertni nastup Iv/An svojevrsna je uvertira s kojom Peek&Poke najavljuje nastavak bogatog programa s posebnom manifestacijom u narednoj godini.

Rijeka - Muzej informatike Peek&Poke za ovu subotu sprema još jedno koncertno gostovanje rado viđenog umjetnika koji se „krije“ pod imenom Iv/An. Posjetitelji mogu očekivati koloplet žanrova od dark wave-a preko electro post-punka pa sve do industriala. Ulaz je slobodan.

Nakon prošlogodišnjeg gostovanja na dvodnevnoj proslavi 15 godina muzeja Peek&Poke, u društvu Microslava i Remutea, Iv/An se vraća u isti prostor, u subotu, 16. rujna na kojem sprema revijalan odabir pjesama iz dosadašnjeg repertoara.

Nakon godina stvaranja u eksperimentalnom duetu Narrow, preko solo-pseudonima „1/2“ i „Umrijeti za strojem“, Iv/An okreće novu početnu stranicu 2015. godine, do danas već nabrojavši čitav niz izdanja, među njima i ona za međunarodne izdavače (TONN Recordings, Fettkakao, Vinylograph i u novije vrijeme za Creme Organization).

plakat_ivan_antunovic

O njegovom radu do sada se prigodno pisalo i u svjetskim razmjerima (Artforum, SKUG, Documentary Evidence i Electronic Sound), povremeno se začuje i u svjetskom radijskom eteru - čak je i Henry Rollins obratio pažnju, nekoliko puta predstavivši njegov rad u svojoj emisiji. Iv/An je uređivao i vodio vlastiti samizdatski label 0.5 (ugašen tijekom pandemijske krize) na kojem je uz vlastite uratke punih 10 godina predano objavljivao i muziku brojnih autora s ovdašnje i svjetske underground scene, uključujući i suradnje s istima, a od 2020. pokrenuo je nova dva paralelna labela - Tonal Shifts i Ovozemaljske stvari. Njegove suradnje s drugim autorima uz samostalno muzičko djelovanje, nastavljaju se. Nedavno mu je na ploči reizdan debi album iz 2016. – „Self And Selfish“, od strane kultne haške underground etikete Creme Organization, a ove jeseni u pripremi su i novi 7” singl za bečki Fettkakao, te suradnički EP s predstavnicima koprivničke metal i noise scene - Wojtyla i Mycena, na njegovom spomenutom labelu Tonal Shifts.

Ulaz je slobodan, ali je potrebno preuzeti besplatne ulaznice zbog ograničenog prostora. Ulaznice je moguće dobiti u Peek&Poke i Dallas music shop Rijeka od 10 do 18 sati.

Iv/An poveznice
aktualan video
bandcamp
FB

Koncertni nastup Iv/An svojevrsna je uvertira s kojom Peek&Poke najavljuje nastavak bogatog programa s posebnom manifestacijom u narednoj godini.

Program je sufinanciran sredstvima Javnih potreba u kulturi Grada Rijeke, a partneri u provedbi programa su Distune promotion i Cyclorama d.o.o.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...