Izašao je „Iracionalist“

Autor: Sanja Tumara 21.07.2023

iracionalist_cover-57823

To je jedinstven strip almanah, rezultat rada sudionika Kvarnerskih kolonija autorskog stripa i ilustracije, Vol. 1. i Vol. 2., održanih od 2020. do 2022. godine, u organizaciji DIP-a, u Rijeci.

Rijeka – Kako je objavilo Društvo za istraživanje i potporu DIP, izašao je “Iracionalist, jedinstven strip almanah. Almanah je rezultat je rada sudionika Kvarnerskih kolonija autorskog stripa i ilustracije, Vol. 1. i Vol. 2., održanih od 2020. do 2022. godine, u organizaciji DIP-a, u Rijeci.

Uredništvo “Iracionalista“, u sastavu Damir Steinfl, Damir Stojić i Matija Pisačić, pripremilo je radove autora i autorica nastalih na 1. i 2. Kvarnerskoj koloniji autorskog stripa i ilustracije koje su se održavale od 2020. godine do 2022. godine u organizaciji DIP-a u Rijeci i Opatiji, navodi DIP.

“Iracionalist” je rezultat djelovanja skupine autora i autorica iz cijele Hrvatske koji su stvarali autorski strip i tako obogatili umjetnički izričaj na ovim područjima. Radi se o djelima sudionika Kolonije od Splita, Rijeke, Zagreba, Osijeka i Varaždina, različitih generacija, od mlađih do onih su prisutni na umjetničkoj sceni već više desetaka godina.

Kvarnersku koloniju autorskog stripa i ilustracije su do sada sufinancirali Primorsko-goranska županija (javne potrebe u kulturi), Grad Opatija (donacije i sponzorstva GV), Poslovni klub PartneRI, DIP i drugi donatori. Prvi put nakon više godina nastojanja da se kvalitetni radovi nastali tijekom rada Kolonije, bez cenzure i ograničenja objedine na jednom mjestu, izlazi konačno u dvobroju, u programu treće Kvarnerske kolonije, na 126 stranica u boji, pohvalili su se DIP-ovci.

Kolonija ili ponovni susret autora i autorica planiran je za početak studenog u Rijeci. U listopadu će DIP postaviti i izložbu radova na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci te tako promovirati i „Iracionalista“. Više informacija nađite na linku.

Društvo za istraživanje i potporu (DIP) osnovano je 2013. godine, s ciljem unaprjeđenja života građana, prevencije društvene isključenosti, promocije zdravog načina života, humanosti i solidarnosti, a prvenstveno prema skupinama s manje mogućnosti. DIP je neprofitna organizacija čije djelovanje je usmjereno dobrobiti zajednice, a posebno prema skupinama mladih s manje mogućnosti u odnosu na njihovu vršnjačku skupinu.

iracionalist_cover_02
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...