Izložba fotografija Davorina Jurkovića “Wildlife”: Jer priroda bez čovjeka može, ali čovjek bez prirode ne

Autor: Andrea Načinović 10.05.2022

davorin jurkovic lane

Jurković se na izložbi predstavlja temom „Wildlife“, kako sam kaže - životinjskim svijetom našega kraja na koji smo u ovom užurbanom svijetu zaboravili. Izložba će biti otvorena na Veleučilištu u Rijeci u četvrtak 12. svibnja u 12.00 sati.

RIJEKA - “Wildlife” je naziv izložbe fotografija Davorina Jurkovića koja će biti otvorena na Veleučilištu u Rijeci u četvrtak 12. svibnja u 12.00 sati. Izložba je jedno od događanja kojima Veleučilište u Rijeci obilježava svoju 24. obljetnicu, a Jurković je apsolvent Specijalističkog diplomskog studija prometa i sam ističe da je „na Veleučilištu proveo divnih pet godina“.

- Na izložbi se predstavljam temom „Wildlife“ životinjskim svijetom našega kraja na koji smo u ovom užurbanom svijetu zaboravili, ali nakon pandemije koja nas je zadesila spoznali opet njegove vrijednosti. Jer priroda bez čovjeka može, ali čovjek bez prirode ne, kaže nam Davorin Jurković.

davorin jurkovic-50178

Davorin živi u Liču, a trenutno radi na poslovima prometnika vlakova u kolodvoru Fužine. Veliki je zaljubljenik u fotografiju, brojne fotografije objavio je na Facebooku, ovo mu nije prva izložba, amnoge su njegove fotografije nagrađene na fotografskim natječajima.

- Priroda i fotografija stvorile su idealnu kombinaciju. Gorski kotar i njegov bogat životinjski svijet tema su mojih fotografija. Vrijeme potrebno za kvalitetnu fotografiju je od nekoliko dana čekanja pa do nekoliko godina, ako se radi o zvijerima poput risa koji je majstor u skrivanju, priča Jurković.

Najdražesu mufotografija „Lane“ i „Ženka Rusi svračka“ na vrhu jele. Te fotografije osvojile su mnoge nagrade diljem svijeta te je zbog toga posebno ponosan na njih, a mi smo zahvalni što ih je podijelio i s našim čitateljima.Zanimljivo je da ovaj Goranin posebno voli ptice i tijekom zime uvijek se pobrine da u vrtu imaju svoje mjesto na kojem mogu pronaći hranu.
Izložbu Davorina Jurkovića“Wildlife” moguće je razgledati na Veleučilištu u narednim tjednima od ponedjeljka do petkaizmeđu 09.00 i 18.00 sati.