Izložba Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana otvorena u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja

Autor: Sanja Monar 02.02.2023

ilozba_Putevima_Frankopana

Izložba je otvorena do 20. ožujka i to od srijede do subote u vremenu od 16 do 19 sati te nedjeljom od 10 do 13 sati

Rijeka - U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja (EX- Python) u Noći muzeja otvorena je izložba Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana koja je otvorena do 20. ožujka i to od srijede do subote u vremenu od 16 do 19 sati te nedjeljom od 10 do 13 sati.


-Posjetitelji se tako mogu pobliže upoznati s dvorcima i kaštelima te svim lokacijama koje Ruta obuhvaća. Mogu se razgledati i vrlo atraktivne kreacije poznatog modnog dizajnera Jurja Zigmana, koje su nastale za potrebe snimanja spota svečane pjesme Primorsko-goranske županije „Zavičaju, tebi“ , a inspirirane su Frankopanima i Zrinskima. Izloženi su interaktivni plakati putem kojih se može pristupiti audio vodiču Rute te saznati brojne frankopanske zanimljivosti. Zainteresirani mogu prolistati i sve tiskovine nastale u sklopu projekta. Najmlađima će zasigurno najzanimljivije biti frankopanske slikovnice, a starijoj generaciji fotomonografija i monografija. Izdvojen je gastro kutak kroz koji je prikazana ostvarena suradnja s lokalnim poduzetnicima koji su kreirali nove proizvode, kao i promotivni kutak sa suvenirima koji su dostupni na blagajni muzeja. Ova izložba predstavlja i dva video ekrana s multimedijalnim sadržajima. Na jednom je moguće pristupiti 360° panoramskoj šetnji, a na drugom se prikazuju promotivni spotovi i lokacije koje čine ovu kulturno-turističku Rutu, ističu organizatori.


Izložba Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana objedinjuje županijsku kulturnu, gastronomsku i turističku ponudu, koju svi posjetitelji mogu slobodno razgledati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...