Izložba portreta Drage Vejnovića u Galeriji Prinicpij

Autor: Marina Pauletić 02.06.2024

wp-content/uploads/2021/03/Otvorenje-izlozbe-Fotografkinje-2021.-u-galeriji-Principij-8.jpgFoto: ilustracija

Izložba i radionica su dio Izložbenog programa Galerije Principij.

Rijeka - U ponedjeljak, 3. lipnja u 19 sati u Galeriji Principij održat će se otvorenje izložbe portreta Drage Vejnovića, redovnog profesora fotografija na Umjetničkoj akademiji u Banja Luci. Portret kao prva i dominantna tema u fotografiji je i danas jedna od najzahtjevnijih tema. „Uhvatiti“ raspoloženje ili duhovno stanje portretirane osobe veliko je umijeće. Naš umjetnik to radi s lakoćom i u potpunosti „hvata i sika“ dušu svojih modela. Evo što je napisao u recenziji dr. Siniša Vidaković:

Serijom portreta glumaca, slikara, muzičara, filmadžija, intelektualaca i teoretičara iz raznih oblasti artističkog kruga, Vejnović začinje komunikativnu avanturu u kojoj otkriva skrivene vrijednosti duha, obuzdane strasti, ideje i osjećanja koja su sintetizirana u svakom modelu. Hvatajući fragmente ličnih facijalnih mikroznakova, Vejnović u opću atmosferu uvodi i dimenziju „bezvremenog i nepovratnog trenutka“.

Prije otvorenje umjetnik Drago Vejnović održat će radionicu snimanja portreta s popularnom afganistankom, drvenom kamerom s početkom u 17 sati. Za sudjelovanje u radionici nema kotizacije i ne treba se prijaviti.

Izložba i radionica su dio Izložbenog programa Galerije Principij.

Izložba ostaje otvorena do 14. lipnja i može se pogledati radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati i subotom od 10 do 13, a nedjeljom i praznikom galerija je zatvorena.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...