Izložba „Putovanje po Istri“ sutra u Galeriji Principij

Autor: Marina Pauletić 23.06.2023

wp-content/uploads/2019/08/tiramole-galerija-principij.jpgFoto: ilustracija

Fotografi su posjetili Kožljak, njegovu „pijanu prugu“, Hum, Kotle i Roč.

Rijeka – Fotoklub Rijeka sutra, 24. lipnja s početkom u 12 sati u Galeriji Principij otvara izložbu „Putovanje po Istri“.

Na ovoj izložbi svaki je autor zastupljen s četiri fotografije. Među autorima su i članovi Sekcije mladih Fotokluba Rijeka. Pored izložbe fotografija tu je i dokumentarni video Darka Stančića o izletu, putnici i izlagači su: Thea Pavlin, Radojka Pantović, Paulino Girotto, Đoko Glušica, Borislav Božić, Darko Stančić, Ljiljana Dorčić, Dario Dorčić, Sandra Polić Živković, Laura Pavičić, Lucija Čugalj, Marina Mihaljević, Mila Ramljak i Bruno Donadić.

putovanje_po_istri

„Fotoklub Rijeka je u svojoj stoljetnoj dugoj povijesti svake godine u nekoliko navrata organizirao putovanja, fotografske izlete, poslije kojih je priređivao izložbe. I ova izložba fotografija „Putovanje po Istri“ jedna je od takvih. Na našem jednodnevnom izletu, 4. lipnja posjetili smo razrušenu utvrdu u Kožljaku i „pijanu prugu“. Nakon toga uputili smo se u napušteno selo Kotli kroz koje protječe rijeka Mirna. Mirna je u tom svom protoku načinila niz udubljenja u koritu, u stijenama, koja izgledaju kao male jame, posude, kotli po čemu selo dobiva i ime. Zbog nagloga ljetnog pljuska rijeka je nabujala pa nam je taj fenomen u koritu rijeke izostao. Mogli smo samo fotografirati tu ogromnu količinu mutne i prljave vode koja, kovitlajući se nemilosrdnom snagom, tuda protječe. Poslije smo svratili u Hum, najmanji grad na svijetu. Taj mali, skoro napola razrušeni gradić, živi mirni život sa spoznajom da su grad i da su najmanji. Obišli smo i Aleju glagoljaša kao važan identitetski kulturno- historijski spomenik. Na kraju smo se zaustavili u Roču, tipičnom malom istarskom gradiću. Nakon kratke šetnje, pokoje snimke i popijene kave vratili smo se u Rijeku“, pojasnili su iz Fotokluba Rijeka.

Izložba ostaje otvorenja do 1. srpnja i može se razgledati radnim danom od 10 do 13 sati te od 17 do 20 sati, a subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznikom galerija je zatvorena.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...