Izložba radova polaznika foto tečaja Fiume Foto 2024

Autor: Marina Pauletić 18.06.2024

tajana_matkovic_mrezni_dijalog Tajana Matković, Mrežni dijalog

Ukupno 28 polaznika sudjelovalo je u foto natječaju.

Rijeka - Izložba radova polaznika foto tečaja Fiume Foto 2024 bit će otvorena u srijedu u Galeriji „Garbas“ (Užarska ulica br. 26) 19. lipnja s početkom u 19 sati.

Ukupno 28 polaznika sudjelovalo je u foto natječaju kroz dvije teme: Rijeka – moj grad i slobodna tema s ukupno 56 fotografija. Specifičnost foto tečaja Fiume Foto 2024 je dvojezičnost – ovo je prvi put da se edukacija ovog tipa održava istovremeno na talijanskom i hrvatskom jeziku. Voditelji foto tečaja bili su Lucio Vidotto i Željko Jerneić.

U svijetu kojim dominiraju digitalne slike, gotovo uvijek zatočene u formatu zaslona mobilnog telefona, ideja je bila potaknuti kreativnost na tradicionalan način, kroz izložbu foto ispisa. Riječ je o radovima neafirmiranih fotografa, koji su nakon petomjesečnog tečaja uspjeli pretvoriti svoje ideje u atraktivne slike, kroz novi i svježi izgled, asimilirajući i primjenjujući, s predanošću i strašću, stečena tehnička znanja. Ova izložba stoga predstavlja izlog za polaznike, spremne krenuti u svijet fotografije novim pristupom.

Uz otvorenje izložbe održat će se i prezentacija knjige „Mostrami“, autorice Linde Simeone. Linda Simeone je kustosica u „Le vie delle foto“, Trst, a organizirala je više od 700 izložbi fotografija. Svoje iskustvo pretočila je u knjigu „Mostrami“ - priručnik za fotografe - kako osmisliti i postaviti izložbu fotografija.

Tečaj je održan u sklopu Zajednice Talijana Rijeka, izdavačke kuće Edit, La voce del popolo i Ministarstva kulture RH – Konzervatorski zavod u Rijeci.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...