Izložbom na riječkim postamentima započinje program SKC za 10

Autor: Nikola Cvjetović 17.10.2023

postamenti_na_korzu

50 godina Sveučilišta u Rijeci – 10 godina SKC-a.Rijeka - Fotografskim presjekom djelovanja desetogodišnje produkcije SKC-a i suradnje s riječkim i studentskim udrugama od danas se na riječkim postamentima slavi studentska umjetnost. Izložba gostuje na Korzu do 25. listopada, nakon čega seli na Kampus.

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci sveučilišna je platforma za studentsku kulturu i umjetnost koja se održala kao institucijski okvir za studentski angažman u području kulture.
Izložbom 10 godina SKC-a na gradskim postamentima započinje program obilježavanja deset godina Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci i Galerije SKC.

Razigran fotografski presjek studentskih projekata i suradničkih produkcija potpisuje 11 autorica i autora fotografija iz arhive SKC-a, a izložba donosi i statistički presjek dosadašnjih programa. SKC je u suradnji s udrugama Distune promotion i Filmaktiv organizirao 10 izdanja glazbenog Impulse i filmskog STIFF festivala, Galerija SKC u svom desetogodišnjem djelovanju broji više od 12 000 posjetitelja, 700 izlagačica i izlagača, a putem natječaja podržano je gotovo 300 studentskih projekata.
Autorstvo izložbe potpisuje voditeljica SKC-a, Jana Ažić uz studentski tim – Gea Rajić (dizajnerica), Katarina Kožul, Katarina Erak (Galerija SKC) te Tina Marić i Mara Klanjac (priprema arhive).

Izložba na postamentima najava je posebnog studentskog programa SKC za 10!

Ovaj petak u Galeriji SKC starta program 10 dana za 10 godina kojim okupljamo sve koji su prethodnih deset godina podržali i dali doprinos SKC-u i Galeriji SKC.

Otvorenje posebne obljetničke izložbe u Galeriji SKC održat će se u petak, 20.10. u 19 sati, a u tjednu nakon otvorenja očekuje nas popratni program SKC studentskih projekata, kao i okupljanja (do)sadašnjih voditeljica Galerije SKC i (do)sadašnjih studentica i studenata koji su svojim projektima obogatili SKC.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...