Izvedbena radionica Ane Paške u Rijeci

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 04.03.2022

Vizual_radionica_ane_paske

U društvu koje jesmo, svi ste pozvani, bez obzira na dob, spol, iskustvo, Priroda je u svima i čeka da nas na različite načine (po)takne!

Rijeka - Prostor Plus poziva sve zainteresirane na Izvedbenu radionicu Ane Paške u subotu i nedjelju 5. i 6.3.2022. od 10 do 13 sati u Filodrammatici, Korzo 28, I kat. Cijena radionice je 400 kn, a prijave se zaprimaju na email lakocaigre@gmail.com ili mob: 095 252 0012. Više o radionici kroz riječi same umjetnice:

Zašto je IZVEDBA potrebna i kako utječe na svijet ili preciznije rečeno kako ga kreira?
Period djetinjstva vrijeme je kada se izvedba, koju ću u daljnjem tekstu radosno i odgovorno nazvati Igrom, vrijeme je kada se Igra događa spontano i prirodno, dapače, djeca kroz Igru rastu, razvijaju se, istražuju i kreiraju svoje iskustvo i svijet.
Onoliko koliko su nam roditelji i odrasli dopuštali Igru, toliko smo razvili svoj potencijal i osjećaj za slobodu. Osim toga, razvili smo i svoj osjećaj za jedinstvenost, da sve ono što jesmo i što izlazi iz nas, VRIJEDI. A osjećaj da vrijedimo, da smo podržani, uz to još i voljeni - baza je za sve što ćemo kasnije graditi ili rušiti u životu.
Igra čisti prostor. Kada smo uronjeni u Igru, uronjeni smo u sadašnji trenutak. Da stvar bude još preciznija- to nije trenutak, već bezvremenost. U toj bezvremenosti odjednom sve naše osobno, za nas bitno, veliko, često i traumatično - na dobrom je putu da postane iscjeljeno. Zašto? Jer Igrom ulazimo u prostor Promatrača. (Mjesto u kojem smo sebi roditelji, MJESTO U KOJEM POMIRIMO KRITIČARA I DIJETE)

Biti Promatrač, znači biti oslobođen. Najviše od toga da sebi, stvarima i ljudima pristupamo ocjenjivački i osuđivački.
U procesu izražavanja- NE postoji greška! U procesu kreacije- NE postoji greška! Ono što često nazivamo greškom (a to je podsvjesni mehanizam koji nas izbacuje iz nekog našeg zadanog reda) ogroman je potencijal za KVALITETU. Zašto? Jer idemo tamo gdje nismo planirali. Dakle, odlazimo u novo, kreiramo, istražujemo...
Osim što smo društvo, mi smo i Priroda. A Priroda je konstantno stvaranje.

Svi smo mi mediji za IGRU, naše djetinjstvo čisti je dokaz koliko se priroda želi kroz nas izraziti. Biti odrastao znači imati jednu prednost u odnosu na djecu, a to je - SVJESNO BITI DIJETE. Da bi oplemenili, razumjeli, oslobodili, izrazili, ponovno zavoljeli biti TU, u odnosima koji su zdravi, puni poštovanja, radoznalosti, prihvaćanja, da bi svijetu vratili ljepotu, jer svijetu to i pripada.
IZVEDBENE RADIONICE koje nudim su prostor i vrijeme u kojem istražujemo načine kojima možemo izraziti svoju Igru. Odnosno, svoju Izvedbu. Bilo da se radi o crtanju, pjevanju, plesanju, stajanju na mjestu, šaptanju, što god da si nekada ili sada osjetio/la kao svoj način komunikacije koji te oslobađa ili u kojem se osjećaš ugodno, pa je možda s vremenom postalo neugodno jer se tome nije dala prilika da se izrazi, više si nego dobrodošla/o prisjetiti se kako je živjeti u svom punom potencijalu. To nije nešto što se nalazi izvan tebe ili u nekome drugome, tvoje je samo da otpustiš kočnice. A ovdje ih otpuštamo s velikim zadovoljstvom, i vrlo često, uz veliku količinu smijeha. Nisi sam/a, ima nas puno koji te želimo upoznati, dalje i šire od imena, prezimena i zanimanja.

U društvu koje jesmo, svi ste pozvani, bez obzira na dob, spol, iskustvo, Priroda je u svima i čeka da nas na različite načine (po)takne!

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...