Japanski Premijeri i Vlado Simcich Vava sada na vinilu

Autor: Marina Pauletić 31.12.2022

wp-content/uploads/2019/12/vava.jpg

Nekoliko je pjesama moralo ispasti iz konačnog rasporeda jer je konačni cilj albuma upravo realizirano vinilno izdanje, koje tolerira ipak ograničenu minutažu.

Rijeka - Nakon gotovo godinu i pol čekanja napokon se u svim boljim prodavaonicama ploča i ostalih audio formata te u Dallas web shopu po cijeni od 250,00 kn (33,00 €), može pronaći zajednički autorski uradak „New Green Cabaret“ (Dallas Records prosinac, 2022.) kolektiva Japanski Premijeri i gitariste Vlade Simcicha Vave. Prvotno objavljen u viralnom svijetu 22. lipnja 2021., album je sada dostupan u pravom dvanaest inčnom obliku na 33 okretaja u minuti i predstavlja jedinstveni spoj elektronike i električne gitare.

Japanski Premijeri, riječki glazbeni kolektiv s jedanaestogodišnjim stažem, započeo je svoju karijeru gotovo slučajno nabacujući se raznim muzičkim idejama, što je uskoro preraslo u pravi studijski, a povremeno i živi projekt. Dosad su objavili šest albuma i isti broj EP-a, isključivo na bandcamp i YouTube platformama.

Vlado Simcich Vava, riječki gitarist s velikim brojem nosača zvuka iza sebe, kako samostalnim tako i kroz sastave Laufer, En Face, Mone, Blagdan Band, Turiste, Paraf. S Japanskim Premijerima vežu ga čvrste spone kroz rad u neformalnoj književnoj grupi Ri Lit, čijim je članom baš kao i sjajni pisci Enver Krivac i Moris Mateljan, koji uz Marina Juričića čine jezgru benda.

Svi su nabrojani zaduženi za razne instrumente u konstantnoj potrazi za novim iskustvima i iznenađenjima. Suradnja s Vavom je dosad bila tek povremena, uz mnogo međusobnog respekta, no onog trenutka kada su odlučili zajedno snimiti album motiv se udvostručio te su nakon više od dvije godine strpljivog rada uspjeli dovršiti materijal. Štoviše, nekoliko je pjesama moralo ispasti iz konačnog rasporeda jer je konačni cilj albuma upravo realizirano vinilno izdanje, koje tolerira ipak ograničenu minutažu, a da se pritom održi valjana kvaliteta i dubina zvuka.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...