Jedna izložba, četiri grada, 31 mladi umjetnik

Autor: Portal Torpedo 19.11.2021

Vizual-IG-2400x1524_c

VGA 03 od 22. do 30. studenog: Galerija Knifer Osijek, Galerija Siva Zagreb, Galerija SKC Rijeka, Klub Kocka Split

Rijeka – Nakon prošlogodišnjeg virtualnog izdanja, VGA se vraća u fizičke prostore. Vrijeme u kojem se nalazimo neizvjesno i nestabilno je za sve, a kultura i umjetnost jedni su od područja koji su posebno na udaru. Kako opstati kao mlada umjetnik/ca u periodu u kojem ne vidimo previše perspektive i sigurnosti u budućnosti? Odlučiti studirati i baviti se kulturom te istovremeno obogatiti scenu svojim radom hrabar je potez. Projekt Virtualna galerija Akademija (VGA) potiče studentsko umjetničko stvaralaštvo i stavlja naglasak na međusobnu komunikaciju (umrežavanje) i decentralizaciju mladih studenata/ica u Hrvatskoj umjetnosti. Predstavljanjem radova studenata umjetnosti iz četiri grada – Zagreba, Osijeka, Splita i Rijeke nastojimo staviti fokus na one koji su u fazi razvijanja, učenja te pronalaženja vlastitog likovnog jezika i polja djelovanja unutar umjetnosti.

Pored izlagača i sami organizatori su studenti. Na taj način projekt postaje platforma za stjecanje novih znanja, iskustva i poznanstava za cijelu mrežu studenata koji djeluju na području kulture i umjetnosti širom države. Otvorenje je zakazano za ponedjeljak, 22. studenog s početkom u 19 sati u sve četiri galerije, a izložba ostaje otvorena do 30. studenog.

Izlagači/ice: Sanda Črnelč, Ena Hercigonja, Lucia Lukšić, Anđela Jokić, Nika Bilandžić, Doria Valković, Jelena Bogdanić, Denise Martinis, Marlen Ban, Ivana Stećuk, Marina Brkić, Marina Popović, Matea Oslić, Josipa Henizelman, Laura Stojkoski, Lana Zubović, Dorian Pacak, Anton Šarić, Borna Ivanuša, Luka Jukić, Branimir Boban, Zoe Špehar, Marija Križić, Filip Malovčak, Valentina Damjanović, Mia Horvat, Petra Patafta, Doris La Mazza, Marko Mrvoš, Klara Dujmović i Petar Vranjković Organizacijski tim: Josip Drdić, Mihaela Zajec, Filip Ljulj, Katarina Kožul, Leonida Cris Manojlovski, Franka Košta, Franka Puharić, Marko Mayer, Buga Kranželić

Medijski je partner portal Kulturflux čijih osam novinarki (Ana Busija, Antonela Solenički, Dora Lučić, Marta Agičić, Marta Ćurković, Mateja Radoš, Nika Dobrić, Sonja Bakota) istražuju i javnosti predstavljaju odabrane umjetnike i umjetnice kroz četiri članka.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...