Kazališni hit „Ljubavna pisma“ 24. veljače dolazi u HKD

Autor: Marina Pauletić 13.02.2024

ljubavna_pisma

Riječ je o najizvođenijoj melodrami na svijetu.

Rijeka - Kazališni hit „Ljubavna pisma“, koji je prije tjedan dana u Zagrebu u Lisinskom obilježio 50. izvedbu, u subotu 24. veljače u 20 sati dolazi u HKD na Sušaku.

Riječ je o najizvođenijoj melodrami na svijetu koja obiluje životnim humorom i koja već 50 godina ne silazi sa svjetskih pozornica, a u glavnim ulogama okušala su se brojna glumačka imena poput Elizabeth Taylor, Jamed earl Jonesa, Kathleen Turner, Williama Hurta, Mela Gibsona, Gerard Depardieua, Anuk Aimee i brojnih drugih.

U hrvatskoj postavi glavne uloge tumače Slavica Knežević i Marko Torjanac čije je glumačke izvedbe kritika okarakterizirala „maestralnim glumačkim interpretacijama u predstavi koju treba vidjeti“. Knežević i Torjanac potpisuju i režiju i adaptaciju ovog djela, a najbolji dokaz uspješnosti ove predstave je 50 izvedbi u godinu dana od premijernog izvođenja što se rijetko događa. Gdje god se predstava izvodi dvorane su pune, a gledatelji koji imaju priliku, ovu predstavu dolaze gledati i po nekoliko puta.

U predstavi pratimo ljubavnu priču Melisse i Andrewa tijekom 50 godina, od djetinjstva kada dopisivanje započinju slanjem poruka u školi za vrijeme nastave što se nastavlja cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama.

Kamo ih vodi slučajan susret nakon mnogo godina? Je li moguć popravni iz ljubavi? I jesu li, nakon toliko godina, njih dvoje iste osobe kao one iz pisama?

Ovaj bezvremenski kazališni klasik svojom toplinom, uz obilje životnog humora, izmamit će i poneku suzu kao i sjećanje na velike skrivene ljubavi koje svatko od nas nosi u sebi i kojima pišemo pisma, makar u mislima.

Ulaznice za predstavu mogu se nabaviti na www.hkd-rijeka.hr i na www.mojekarte.hr.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...