Keni nije mrtav - jedan od najboljih koncertnih bendova iz Srbije dolazi u Rijeku

Autor: Marina Pauletić 06.12.2023

keni_nije_mrtav

Keni nije mrtav će vas provesti kroz jedinstvenu set listu indie, modern rock, punk nota upotpunjenih bas dropovima i matricama i prepoznatljivim scenskim nastupom.

Rijeka - Ako se slučajno nađete na njihovom nastupu, postajete instant fan. Karizmatični, glasni, raspjevani, lijepi - pravi iskonski rock 'n' roll. U pitanju je gitarski trio Keni nije mrtav iz Srbije, a ovog vikenda, točnije u subotu, 9. prosinca očekuje ih i prvi nastup ikada u Rijeci.

Njihova mješavina indie prizvuka koji je donio prvi album i pjesme poput „Samodiscipline“, rock-trap produkcije kroz suradnju sa Zembom Latifom, opojne ljubavne note u novom singlu „Telo“ u koncertnim prostorima se pretvaraju u galopirajuće ritmove svjetskih razmjera i nije ni čudo što su baš Keniji jedan od koncertno najaktivnijih bendova u regiji.

U subotu, 9. prosinca Keniji će nastupiti u OKC Palach, u pratnji jake domaće podrške. S njima na bini bit će domaći sastavi Doktor i Pokle, kao i bend Fanaa koji se ovim koncertom oprašta od publike.

VIDEO

„Prvi put smo u Rijeci i želimo vas sve na našem koncertu! Nije bitno da li ste čuli za Kenije, bitno je da čujete Kenije. Obećavamo vam najlepši provod ikad ikad! Zato i dolazimo 800 kilometara od kuće. Vidimo se u subotu od 20 časova“, poručuju članovi benda.

Za one koji se prvi put susreću s bendom, Keni je tročlani sastav iz Kruševca, a rade i stvaraju u Beogradu. Ova karizmatična trojka je spoj svestranih producenata i glazbenika koji, pored rada na bendu, surađuju na brojnim glazbenim projektima od pop-a, preko trap-a do hard core-a. Prije samo par tjedana izašao je njihov posljednji singl „Telo“, a ove dečke smo prije samo nekoliko dana mogli vidjeti i u potpuno drugačijim ulogama - u novom spotu Cobija i Rouzija. Keni je također jedan od ovogodišnjih „The Spotlight“ bendova nacionalne platforme SerbiaCreatesMusic.

Debitantski album izdali su za nosioca Warner licence, Mascom krajem 2021. godine, a potom nastavili video singlovima rad na novom albumu.

„Jako uživamo u našim ulogama. Zabavljamo se u procesu kreiranja drugog albuma i svu pozitivnu energiju delimo sa bine. U Rijeku, ali i dan pre u Koprivnicu, dolazimo posle posete Skoplju i Makedoniji, tačnije Pin konferenciji. Bilo je jako dobro i mislimo da će nas taj nastup odvesti u neke zemlje o kojima nismo ni razmišljali, poput Češke i Turske“, kazali su članovi benda.

Keni nije mrtav će vas provesti kroz jedinstvenu set listu indie, modern rock, punk nota upotpunjenih bas dropovima i matricama i prepoznatljivim scenskim nastupom.

„Uoči izlaska našeg poslednjeg singla, zadesilo je se da najmanje nastupamo u Srbiji. Vidimo da smo bili u Superpotjeri na HRT-u, evo nas i na Top10 listi radio Tvornice, pa nas i ne čudi što dobijamo pitanja poput – „ehej strava ste, da li ćete nekada nastupati u Srbiji“ haha“, pričaju kroz smjer članovi benda.

Ulaznice se prodaju isključivo na ulazu po cijeni od 6 eura i 4 eura za osobe mlađe od 18 godina.

Dan ranije, 8. prosinca Keni nije mrtav će nastupiti sa zagrebačkim bendom „Djeca“ u Koprivnici, a cijena karte za taj nastup je 5 eura. Karte se također prodaju isključivo na ulazu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...