Klapa Vinčace na Gradinu donijela zvuk Mediterana

Autor: Sanja Tumara 13.08.2022

klapa_vincace_trsat00 Fotografije: Dražen Suvić

Klapa je sinoć Trsatsku gradinu uljuljkala u mir i smirenje, a publika je svaku pjesmu pozorno pratila i kraj pjesama popratila glasnim pljeskom.

RIJEKA – U sklopu 17. izdanja manifestacije Ljeto na Gradini, na najljepšoj pozornici s pogledom sinoć je nastupila klapa Vinčace. Jedna je to od najkvalitetnijih muških klapa u Hrvatskoj, čemu svjedoče i brojna odlikovanja – niz uzastopnih pobjeda Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, ali i gostovanja na klapskim susretima i festivalima tradicionalne glazbe u Južnoj Americi i Africi.
Klapa Vinčace osnovana je u Novom Vinodolskom 1999. godine, a njeguje pravo klapsko pjevanje - a capella. Tako je i jučer navečer klapa oživjela tradicionalne dalmatinske napjeve, ali i izvela poneku uglazbljenu skladbu. Ugodno baršunasta sinergija tenora – Radovana Baričevića, Stefana Krošnjaka, Martina Zidarića, baritona – Matea Doričića i Marija Butorca, basova – Ivana Ćepića, Tomislava Vičevića i Ivana Kovačića – jučer su Trsatsku gradinu uljuljkali u mir i smirenje sa zvucima Mediterana. Publika je svaku pjesmu pozorno pratila i kraj pjesama popratila glasnim pljeskom.
Nakon jučerašnjeg nastupa klape Vinčace na Trsatskoj gradini, idućeg tjedna, u srijedu, 17. kolovoza, nastupa Zvonimir Radišić Trio, a u četvrtak, 18. kolovoza, Marko Škugor.

klapa_vincace_trsat02
klapa_vincace_trsat01
klapa_vincace_trsat03