Klub Jadran najavljuje promociju prvog izdanja Grupe Brajda - knjižice "Riječki karneval" Saše Dmitrovića

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 15.02.2022

wp-content/uploads/2020/10/zatvaranje-fkk-otvorenje-galerije-kluba-jadran-rijeka-2020-3.jpg

Promocija će se održati u Klubu Jadran, Krešimirova ulica 26 u petak, 18. veljače u 20 sati. Izdanje se može kupiti na promociji .

Rijeka - Grupa Brajda poziva sve na promociju svog prvog izdanja, kratkog fragmentarnog prikaza karnevalskih svečanosti u gradu Rijeci od srednjeg vijeka, pod nazivom "Riječki karneval" autora Saše Dmitrovića, agilnog historiografa riječkih tema. Promocija će se održati u Klubu Jadran, Krešimirova ulica 26 u petak, 18. veljače u 20 sati. Izdanje se može kupiti na promociji. Riječ je o knjizi u tiraži od 50 komada I svaka je posebno numerirana, pečatirana i potpisana od strane autora. Malom donacijom u zamjenu za knjigu možete pomoći i daljnju izdavačku djelatnost Grupe. Više o temi i tekstu u knjizi reći će autor, a o radu Grupe Brajda voditelj Mini galerije Jadran, Krešo Kovačiček. Nakon završetka promocije posjetitelje očekuje zabava uz čašu vina.

"Ovo izadnje na 40-tak stranica analizira genezu riječkog karnevala u spoju jedne arhajske ruralne tradicije i građanskog maskiranog bala s naglaskom na posljednjem. Ovo izadnje donosi po prvi put integralni tekst, pisan po narudžbi nekom drugom prilikom i objavljivan fragmentarno. Grupa Brajda stoji naravno za revitalizaciju kvarta, te ovaj put zastupa poziciju protiv karnevalizacije Riječkog karnevala", rekao je o ovom događaju kustos i voditelj Mini galerije Jadran Krešo Kovačiček.

Saša Dmitrović je rođen 1968, antikvar je i knjižar iz Rijeke. Autor je brojnih članaka i knjiga s područja zavičajne povijesti. Publicističko stvaralaštvo temelji na knjiškoj, periodičnoj i efemernoj građi koju svakodnevno susreće u svom poslu.Jedan je od osnivača Grupe Brajda.

Gosti se pozivaju da se maskiraju.