Kraj programa i Ochi u veljači u The Beertiji

Autor: Ana Šumanović 01.02.2023

wp-content/uploads/2020/04/Kraj-programa-2-Moreno-Matkovi%C4%87-Dark-Indigo-Art.jpgKraj programa (foto: Moreno Matković)

Kraj Programa je pop/punk/rock bend nastao krajem 2011. godine suradnjom četvorice prijatelja i kolega iz riječko-crikveničkih bendova.

Rijeka - Trenutno vlada blago zatišje što se tiče koncerata, no to ne znači da ništa nije u pripremi. Koncertni prostori u gradu pune program, u čemu ulogu igra i udruga Distune promotion koja ove zime donosi dvostruki nastup i klupsku live promociju novog materijala domaćih pop-punk/post-hardcore bendova Kraj Programa i Ochi.

Promocija će se održati 24. veljače u The Beertiji na Trsatu.

Kraj Programa je pop/punk/rock bend nastao krajem 2011. godine suradnjom četvorice prijatelja i kolega iz riječko-crikveničkih bendova (Invert, MBurns, TOST...). Ðina Škulić, također prijateljica ostatka benda, se pridružila četvorci na vokalnim dužnostima nedugo nakon okupljanja samog benda. Nakon nekoliko izmjena članova, Kraj programa je od 2017. u trenutnom sastavu: Đina Škulić (vokal), Igor Klanfar (bubanj/prateći vokal), Dino Ivelja (bas), Luka Filipan (gitara), Ivan Brajković (gitara).

Ochi_foto_Hana_Baric Ochi (foto: Hana Baric)

Bend iza sebe ima dva albuma, „Kraj Programa“, izdan 2013. godine te „Ovdje Pripadam“ koji je predstavljen krajem 2015.godine. Nakon dva „long play“ uratka izdaju Ep s četiri nove pjesme od kojih su naslovna „Oči u oči“ i „Kule od karata“ dobile video spotove koje su osmislili i do kraja izveli sami članovi benda. „Singl“ s EP-a, „Kule od karata“ re-izdan je pod okriljem Dallas Records, što je bio uvod za novi singl u 2022. „Srce na dlanu“ za koji je snimljen video uradak, također u režiji samog benda.

Ochi su post-hardcore / grunge bend nastao u Rijeci 2021. godine. Njihova je glazba kaotično putovanje obilježeno osjećajima straha, otpora, propadanja i prihvaćanja koje prate oštri riffovi, masni bass i kidajući refreni. Kroz svoje pjesme provlače izmišljene scenarije temeljene na subjektivnoj percepciji stvarnih događaja. Kako je sve subjektivno, svoju percepciju definiramo sami. Tako je i na slušatelju da si sam nađe značenje njihove glazbe.

Prvo izdanje, EP „Tremor“ izašlo je na ljeto 2021. godine pod okriljem Geenger Records-a. Bend trenutno sprema svoje novo izdanje, koje će izaći uskoro.

Ulaznice se mogu kupiti preko sustava Entrio ili u Dallas Music Shopu, po cijeni od 5,97€ (45 kuna), a na dan koncerta ulaznice će koštati 9€.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...