Kraj programa singlom „Ne pričaj o nama“ objavili istoimeni treći album: Najavljene koncertne promocije u Rijeci i Zagrebu!

Autor: Marina Pauletić 19.04.2024

kraj_programa_foto_dalibora_bijelic Foto: Dalibora Bijelić

Poruka ističe važnost autentičnosti u glazbi dok istovremeno baca svjetlo na slijepu trku za virtualnim priznanjem.

Rijeka - „Ne pričaju o nama“ naziv je novog, trećeg po redu albuma sjajnog riječkog live benda Kraj Programa, a album je od danas dostupan na svim streaming servisima i u fizičkoj prodaji. Album su objavili s istoimenim singlom i pratećim video spotom „Ne pričaju o nama'“ te najavili koncertne promocije i garantiranu punk rock feštu! Na domaćem terenu live svirka je zakazana za subotu, 4. svibnja u klubu Palach, a zagrebačka za 26. travnja u Hard Placeu.

Na glazbenoj sceni Kraj Programa pojavio se pred desetak godina, a čini ga kombinacija riječko-crikveničkih bendova (MBurns, TOST) uz dodatak prodornog, ali melodičnog vokala Đine Škulić. Dosadašnji rad zabilježili su izdavanjem dvaju albuma „Kraj Programa“ i „Ovdje Pripadam“. Koncertno aktivni gdje god za to postoji prilika, a upravo nastupima uživo opravdavaju svoju energičnost i želju za konstantnim napretkom.

Bend kojeg krasi „uradi sam“ pristup, strpljivost, ali i kvaliteta nakon niza singlova („Oči u oči“, „Kule od karata“, „Srce na dlanu“, „Svaki novi dan“) zaokružuje svoj dugogodišnji rad na novom albumu znakovitog naziva „Ne pričaju o nama“, kojeg objavljuju s istoimenim video singlom.

Glazbu za novi singl potpisuju Igor Klanfar i Luka Filipan, dok su autori teksta Igor Klanfar i Đina Škulić. Za scenarij spota zaslužan je Igor Klanfar dok su spot snimali Domagoj Spajić i Luka Filipan koji je zaslužan i za montažu spota.

Spot otkriva duboki skepticizam prema površinskom sjaju, ističući teme poput iluzornih „strujanja brojki“ i imaginarnih obožavatelja. Poruka ističe važnost autentičnosti u glazbi dok istovremeno baca svjetlo na slijepu trku za virtualnim priznanjem.

Album „Ne pričaju o nama“ od danas je dostupan na svim streaming servisima kao i u fizičkom obliku, a moći će se kupiti u svim boljim music shopovima, te direktno od strane benda. O albumu piše i neumorni riječki glazbeni protagonist, Vlado Simcich Vava:

„Album je pitak, prohodan, vitalan u svojoj emociji koja ga u cijelosti prožima. Album vrvi favoritima poput: „Svjetla grada“, „Oči u oči“, „Ne pričaju o nama“ (a refren vas jednostavno podsjeća na jurnjavu motorom Stevea McQueena!), Tajne skrivene s drugačijim vokalnim rješenjima i gruvom kojim izlaze iz zone njihove vlastite udobnosti… Velika opasnost prijeti da će se akustična Sjena postajem pretvoriti u radijski hit, pjesma uz koju ćete se buditi, htjeli to ili ne, svako jutro ukoliko volite jahati po radijskim valovima, a ne po portalima“.

Na albumu se nalazi 12 moćnih i emotivno nabijenih pjesama koje pozivaju slušatelje željne modernog zvuka, lirskog sadržaja koji smjelo opisuje svakodnevnicu da se udube u materijal i dožive ga na svoj način. Album u potpunosti autorski potpisuje sam bend. Produkciju i snimanje cijelog albuma odradio je bubnjar benda Igor Klanfar, dok mix i master potpisuje Josip Pilipić iz Silversound Studija, dodajući finalni sjaj svakoj pjesmi.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...