Kreće jubilarni MIK! Danas u Pazinu prva festivalska večer, kiša mijenja lokaciju u Bakru

Autor: Nikola Cvjetović 31.05.2024

mik_2022_kastav_melodije_istre_i_kvarnera__4_

Premijerno će se izvesti 16 novih mikovskih skladbi

Rijeka - Došao je i taj dan, kreće jubilarni MIK! Duge su pripreme obilježile vrijeme od prošlogodišnjeg izdanja jedinog hrvatskog putujućeg festivala koji ove godine slavi svojih 60 godina glazbene i jezične tradicije, a brojna i uvijek dobro raspoložena festivalska karavana danas će put Pazina gdje će započeti ovogodišnju turneju Istrom i Kvarnerom. Ekipa od oko stotinjak Mikovaca tako će glazbom i pozitivom proslaviti 60. rođendan omiljenog festivala te svakoga dana zbrajati kilometre kako bi se predstavila svojoj vjernoj publici.

MIK je jedinstvena pojava jer spaja generacije i generacije vjerne publike te je sinergija ekipe koju čine izvođači, orkestar, prateći vokali, voditelji, tehnička služba, press služba, tonski tehničari, tehničari svjetla, snimatelji, hostese, frizerke... I svima njima pridružit će se brojni bivši izvođači ali i voditelji te će tako festivalu, festival njima, a i publici podariti uspomenu na Melodije Istre i Kvarnera koje već 60 godina čuvaju glazbeni izričaj, dijalekt i baštinu.

Večeras će se održati prva festivalska večer u pazinskom Spomen domu s početkom u 21 sat, premijerno će se izvesti 16 novih mikovskih skladbi, od kojih će pazinska publika svojim glasovima odabrati tri najdraže. MIK se tako nakon 25 godina vraća u Pazin i bit će to jubilarni 20. put da će ovaj grad ugostiti raspjevanu karavanu te ne treba sumnjati da će pazinska večer biti ona za pamćenje.

Vremenske prilike više djeluju kao neprilike pa će tako utjecati na lokaciju druge festivalske večeri, one sutra 1. lipnja u Bakru. Tako će se, umjesto na Žalu ribara festivalska večer održati u Domu kulture „Matija Mažić“, a ulaznica još ima u prodaji. Podsjetimo, na samom početku festivalske večeri održat će se svečano otvorenje 31. po redu Margaretinog leta.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...