Kvartet GIIPUJA nastavlja svoju turneju na šternama - jazz koncerti ove subote na Srdočima, Vežici i Svetom Kuzmu

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 14.10.2022

GIIPUJA-za-Matetica

GIIPUJA je već navikla svoju publiku da često izlazi iz komfora koncertnih dvorana i klubova, a upravo je aktualna turneja “100 šterni, ćo!”, turneja od sto koncerata po šternama Istre i Primorja, otoka i Gorskog kotara pravi primjer za to.

Rijeka - Grad Rijeka sljedeća je stanica turneje”100 šterni, ćo!” Nakon više od sedamdeset koncerata u sklopu turneje “100 šterni, ćo!”, kvartet GIIPUJA nastavlja svoju turneju na šternama Grada Rijeke.

Etno glazba Istre i Kvarnera, predstavljena u suvremenom kontekstu koristeći slobodu jazz improvizacije, zaštitni je znak kvarteta GIIPUJA pod vodstvom kontrabasiste Damjana Grbca. GIIPUJA je već navikla svoju publiku da često izlazi iz komfora koncertnih dvorana i klubova, a upravo je aktualna turneja “100 šterni, ćo!”, turneja od sto koncerata po šternama Istre i Primorja, otoka i Gorskog kotara pravi primjer za to. U okviru ovog zanimljivog projekta, koji oživljava šterne kao koncertne pozornice, kvartet je odsvirao već više od 70 koncerata. Novi termini odgođenih koncerata na šternama Grada Rijeke su:

subota, 15. listopada

9:00 Srdoči
10:30 Vežica
12:00 Sveti Kuzam

Kao i tijekom cijele turneje, GIIPUJA prenosi autentičnu atmosferu svake od lokacija i kroz snimljene video materijale, a vizure snimljenih mjesta postaju trajne razglednice u virtualnom digitalnom svijetu. GIIPUJA su Damjan Grbac – kontrabas, Marko First – violina, sopela, Aldo Foško – bas klarinet i Tonči Grabušić – bubnjevi.

Program se održava pod pokroviteljstvom: Grada Rijeke, Turističke zajednice Općine Vrbnik, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, HUZIP-a, HGU “Jer svirati se mora 2”, Primorsko-goranske županije, Općine Lovran, Grada Kastva, Grada Pule, Općine Mošćenička Draga, Grada Pazina, Grada Buje, Općine Matulji, ProRec, G.I.S. d.o.o. i Rezonator Records.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...