Legendarni Ibrica Jusić na Riječkim ljetnim noćima: Od Shakespearea do sevdaha

Autor: Sanja Tumara 26.06.2024

rljn_01 Foto: arhiva

Proslavljeni dubrovački trubadur koji je ponoćnim serenatama i gitarskim recitalima svoju bogatu karijeru započeo u rodnom gradu prije 60 godina, na Riječkim ljetnim noćima predstavit će presjek svog cjelokupnog umjetničkog rada.

Rijeka - "Od Shakespearea do sevdaha" naziv je koncerta legendarnog hrvatskog kantautora i doajena šansone Ibrice Jusića, koji će povodom 60. obljetnice svog umjetničkog djelovanja održati u petak, 28. lipnja u 21.30 sati u Art-kvartu Benčić u okviru Riječkih ljetnih noći.

Proslavljeni dubrovački trubadur koji je ponoćnim serenatama i gitarskim recitalima svoju bogatu karijeru započeo na skalinima u rodnom gradu, a nastavio u Zagrebu i nastupima u najglasovitijim kabareima u Parizu, na Riječkim ljetnim noćima predstavit će presjek svog cjelokupnog umjetničkog rada. Od šansona s dubrovačkih skalina do sevdalinki u novom aranžmanu, od Shakespeareovih stihova preko popularne francuske šansone i talijanske kancone do ljubavnog sevdaha, uvijek rado slušane evergreene i antologijske skladbe od uspješnica “Ljubi san vašu ‘ćer”, “Pismo ćali”, “Nemoj poći sad ” i Dedićeve “Moderato cantabile” do tradicionalnih poput “Emine” ili “Što te nema“.

Glazbenik prepoznatljivog glazbenog izričaja, „čarobnjak pjevanog stiha sugestivne izvedbe prepune emocija“ koji se još sedamdesetih proslavio hitovima i festivalskim pobjedama, dugi niz godina zauzima posebno mjesto na našem glazbenom nebu. A "Od Shakespearea do sevdaha" jedinstveni je koncertni dragulj pod zvjezdanim nebom Riječkih ljetnih noći, nezaboravan užitak u šansoni i sevdahu.

ibrica_justic_foto_martina_gulin Foto: Martina Gulin
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...