Let 3 objavio album ŠČ!

Autor: Marina Pauletić 01.09.2023

let3_crekvina_teleportacija__2_

Iako su tijekom ljetne turneje imali veliki broj nastupa i tek pokoji slobodni dan, dosta su vremena odvojili i za vježbanje za zagrebački koncert kojim će okruniti ovu godinu.

Rijeka/Zagreb - Po završetku ljetne turneje te uoči velikog open air koncerta na zagrebačkoj Šalati, 2. rujna, na kojem će nam Let 3 pokazati „sve ono što niste vidjeli na Euroviziji“, objavili su dugoočekivani album s novim čitanjima odabranih uspješnica iz svog dugogodišnjeg, nemalog glazbenog opusa. Svima koji prate rad Riječana poznato je da već neko vrijeme rade na ovom albumu suradnji, a neke smo od njih imali prilike čuti i vidjeti uživo na izdanjima neizostavnog zagrebačkog festivala AntiValentinovo. Album ŠČ! od sada je dostupan na svim streaming servisima, a uskoro će se naći i u fizičkoj prodaji na vinilu.

„Ovaj album je nastao iz razloga što neke naše pjesme zaista zaslužuju da ih se povremeno osvježi i prearanžira, te naše želje da napravimo suradnje s velikim ikonama i zvijezdama ovih prostora koje su na našu veliku radost pristale na to. Pored toga, u cijelom procesu nastanka albuma dogodila se i Mama ŠČ! koja je savršeno zaokružila cijelu priču pa da upoznamo i našu novu publiku s onim što smo radili prije Mame ŠČ!“, rekao nam je Zoran Prodanović Prlja povodom objave te pozvao sve da im se pridruže na koncertu ove subote koji će se održati na zagrebačkoj Šalati s početkom u 20 sati.

let3_rijeka_docek_korzo_mama_sc_dallas__40_

Iako su tijekom ljetne turneje imali veliki broj nastupa i tek pokoji slobodni dan, dosta su vremena odvojili i za vježbanje za zagrebački koncert kojim će okruniti ovu godinu koja je, bez sumnje, bila u znaku Leta 3. Kažu, na pozornici će im se, tijekom višesatnog koncerta, pridružiti stotinjak gostujućih glazbenika.

„Zadužili smo neke ljude koji su se bavili sekcijom zbora i orkestra s kojima radio Olja Dešić, za back vokale smo uzeli Singrlice, a za brass sekciju Igora Pavlicu i njegovu ekipu, dok se Filip Renić uhvatio režije koncerta. Bili smo dovoljno hrabri da mu pružimo šansu i osjećamo da će to biti nešto što nije viđeno. A za Šalatu mogu reći da ćemo u cijelom spektaklu izvesti pjesme koje stvarno dugo nismo izvodili uživo, pogotovo uz vizualne efekte, popratne stvari - zbor, orkestar, bit će to jako efektno. Nas jako veseli što se uopće možemo igrati s time, a publika će doživjeti nešto što želi doživjeti, da im budu zadovoljena sva čula, uz puno ljubavi, dobre energije i pozitive“, dodao je Zoran Prodanović.

let3_rijeka_docek_korzo_mama_sc_dallas__16_

Uz eurovizijsku uspješnicu i najemitiraniji hrvatski singl u domaćem eteru u prvoj polovici 2023. godine, na izdanju se nalazi još 10 odabranih pjesama, od kojih je prva objavljena bila „Izgubljeni“, u kojima je Let 3 ugostio omiljene Splićane TBF i mariachi bend El combo, a nakon nje doletio je „Golub Vaso“ pojačan Sinišom Vucom. Slijedila je moćna verzija „Sam u vodi“, koju je s Prljom izvela diva naše glazbene scene – Tereza Kesovija, a o kojoj je književnik Miljenko Jergović tada napisao: „Bog je tu pjesmu pustio na svijet, samo da bi je jednom otpjevala Tereza Kesovija“. S „Jedine“ je obrađena i „Drama“, prema riječima mnogih, proročanska pjesma, čiju je novu verziju svojim prepoznatljivim vokalom otpjevala Alka Vuica. Uz objavu dvostrukog vinilnog izdanja „Jedina“, kao singl je objavljena i nova odabrana obrada – „Profesor Jakov“, još jedna od legendarnih pjesama Leta 3, neizostavna na koncertnim set listama, a u 2023. novo ruho podarili su joj Alen Vitasović , ženski zbor Harmonija disonance i El Combo.

O novom izdanju, koje će se uskoro u prodaji naći i na vinilu, Prlja je podijelio iskustva surađivanja s gostujućim glazbenim ikonama, bez kojih se ŠČ! izdanje ne bi dogodilo.

„Sva iskustva su bila lijepa. Tereza Kesovija je naš uzor, obožavamo je i cijenimo. Alka se dobro prilagodila. Sve su to ikone! Pa Vuco, ajme majko mila, pa to je legenda. S njim je najljepše raditi, pa onda Alen Vitasović.. Stvarno im svima veliko hvala i ponosni smo što nas nisu odbili nego su pristali surađivati s nama. Imamo osjećaj da su i oni ponosni što smo nešto napravili zjednički, a to je nešto što bi u ovozemaljskom životu trebalo biti nešto posebno lijepo što zadovoljava ljudsku dušu i srce“, izjavio je.

Ulaznice za Let 3 na Šalati ove subote, 2. rujna osigurajte putem sustava Eventim.hr, na prodajnim mjestima Eventima ili na dan koncerta na ulazu. Još danas ulaznice se mogu kupiti po pretprodajnoj cijeni, a na dan koncerta cijena ulaznice raste te ih je još vrlo malo ostalo u prodaji. Ulaz se u subotu otvara u 18.30, a spektakl počinje u 20 sati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...