Let 3 predstavio suradnju s Alkom Vuicom kroz obradu kultnog hita "Drama"

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 25.02.2022

wp-content/uploads/2019/07/let3-matulji-amfiteatar-4.jpg

Spot za "Dramu" nastao je prema originalnoj verziji spota nastalog u režiji Radislava Jovanova Gonza, koji zajedno s Marijem Borščakom potpisuje i režiju remakea spota.

Rijeka - Niz suradnji koje je Let 3 već predstavio u sklopu najave novog albuma, nastavlja se još jednom intrigrantnom suradnjom, ovaj put s jedinstvenom Alkom Vuicom i to u remakeu pjesme 'Drama', jednoj od najvećih uspješnica Leta 3 s albuma 'Jedina', koji će uskoro proslaviti 22 godine od objave. Na suradnju je, kaže nam Mrle, nije trebalo nagovarati, dovoljno je bilo samo čuti pjesmu.

''Ona je jednostavno čula pjesmu koja joj se učinila jako atraktivnom i aktualnom u ovom trenutku tako da smo tu suradnju vrlo jednostavno i s velikim zadovoljstvom ostvarili'', dodao je, a o suradnji se nadovezala i Alka:

wp-content/uploads/2019/09/Let3-otvorio-party-dio-12.-Weekend-Media-Festivala-1.jpeg

''Bila sam počašćena njihovim prijedlogom jer je Let3 za mene uvijek bio kultni bend. Želim reći da su oni multimedijalni umjetnici i da ih neizmjerno cijenim i poštujem. ''Drama" mi je najdraža pjesma i ne samo zato što je sad obrađena i objavljena sa mnom u suradnji, nego i zato što je to doista nevjerojatna pjesma koja govori na neki način o ovom "čistilištu" koje mi zovemo Svijet! Osim toga, to je pjesma čiji vam se refren ukuca u mozak i definitivno je pjesma s porukom. Nevjerojatno je da smo je ponovno napravili i snimili baš u doba pandemije i da je spot bio gotov baš jučer kada je Rusija izvršila napad na Ukrajinu! Uopće ne mogu vjerovati koliko su umjetnici nekad vjesnici svog vremena i ne znajući što ih potiče!''

Spot za "Dramu" nastao je prema originalnoj verziji spota nastalog u režiji Radislava Jovanova Gonza, koji zajedno s Marijem Borščakom potpisuje i režiju remakea spota.

''Moram reći da je ovaj spot snimljen doslovno par dana prije početka ove grozne situacije i početka rata u Ukrajini. Mi smo u biti na neki način nagovijestili nažalost, ali smo opet na neki način kritizirali sve ovo što se događalo prije ovog napada. Jako nas se dojmio taj veliki stol gdje su sjedili Putin i Macron, u ovom spotu se to pojavljuje. Nažalost rat je ipak započeo, nadali smo se da će ostati samo na pregovorima tako da je ovaj spot ispao sada kao da je nagovijestio ovu grozotu koja se događa'', govori nam Mrle. A evo kako je bilo surađivati s Alkom u očima Zorana Prodanovića Prlje:

''Zbog takvih boginja su nekad bogovi ratovali, bar nas tako povijest uči, zar ne? Ovi današnji tupavci su zabrijali da su blizu Olimpa? Nisu, na taj Tron ima pravo samo narod, Alka kojoj se klanjamo i LET 3.''

wp-content/uploads/2021/06/let3-psihomodo-pop-rijeka-koncert-13.jpg

Možda je Let 3 bend koji ne morate voljeti i ne mora vam se sviđati ono što rade, govori Alka te dodaje - njih morate poštovati i akceptirati jer su oni kao vaša savjest, netko tko vas upozorava da nešto nije u redu. Umjetnost je uvijek napredna i kritizira svijet oko sebe, ona je poput ogledala duše i može biti i gruba i neuljudna, ali je istinita!

Spektakl kakav samo Let 3 zna pripremiti čeka nas za tjedan dana, 4.3. u Boćarskom domu na sedmom izdanju AntiValentinova, a zatim u Rijeci 19.3. Ulaznice za zagrebački koncert dostupne su u sustavu Eventima, na prodajnim mjestima Eventima, u Rockmarku i u Dirty Old Shopu, a za Rijeku na eventim.hr i u Dallas Music Shopu .

A kako izgleda kad LET 3 i Alka Vuica surađuju pogledajte u nastavku..

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...