Mega spektakl na Kantridi: Koncert Lele Kaplowitz odgađa se za subotu kada će na otvorenju Biker friendly beach bara "Vepar" nastupiti i blues band Normana Beakera

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 07.07.2022

wp-content/uploads/2020/08/jerry-ricks-dado-topic-lela-kaplowitz-black-coffee-40.jpg

Koncert Lele Kaplowitz koji je trebao biti održan večeras, zbog kiše se naime premješta za subotu, kada će se i službeno otvoriti ŠTIKLA – Festival eksperimentalne i jazz glazbe koji su 2012. pokrenuli Zoran Majstorović i Damir Čargonja Čarli.

morski_vepar

Rijeka- Otvorenje Biker friendly beach bara Morski vepar na plaži Igralište Kantrida bit će ove subote, uz blues band Normana Beakera, uveličano nastupom još jedne glazbene zvijezde. Koncert Lele Kaplowitz koji je trebao biti održan večeras u 21 sat, zbog kiše se naime premješta za subotu, kada će se i službeno otvoriti ŠTIKLA – Festival eksperimentalne i jazz glazbe koji su 2012. pokrenuli Zoran Majstorović i Damir Čargonja Čarli.

norman_baker

Ova cijenjena hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom nastupala je u Madison Square Gardenu, Birdlandu i Blue Noteu u New Yorku te na mnogim prestižnim jazz festivalima i s vrhunskim jazz glazbenicima diljem svijeta. U subotu će tako Lela Kaplowitz trio u svojevrsnom “mega spektaklu”, kako najavljuju organizatori, nastupiti na Kantridi zajedno s Normanom Beakerom, koji je ovdje gostovao i prošle godine te priredio odličan koncert.

Norman Beaker na čelu je britanske blues scene već nekoliko desetljeća, a tijekom tih godina surađivao je s mnogim poznatim glazbenicima, među kojima su Alexis Korner, Graham Bond, Jack Bruce, Tony Ashton, Paul Jones, Eric Burdon, Van Morisson, Chris Farlowe, Larry Garner, Sonja Kristina (s posljednjih troje aktivno u zadnje vrijeme) i mnogi drugi. 2017. godine Norman Beaker uveden je u Blues Hall of Fame, s čime se izuzetno malo britanskih glazbenika može pohvaliti.