Melodije Istre i Kvarnera u znaku 60. godišnjice

Autor: Nikola Cvjetović 01.12.2023

mik_2023_krk_finale__3_

Festival MIK objavljuje natječaj za skladbe festivala u 2024. godini.

Rijeka - Festival MIK u godini 2024 slavi visoku obljetnicu, 60 godina od njegovog osnutka. MIK je jedan od tri najdugovječnija festivala na ovim prostorima. Organizatori na poseban i inovativni način pripremaju obilježavanje ove visoke obljetnice, što će zasigurno razveseliti publiku koja ga već desetljećima prepoznaje kao svoju najomiljeniju glazbenu manifestaciju. Ovim natječajem MIK poziva sve autore da se ove godine posebno potrude i svojim talentom pokažu što znaju i umiju, jer obljetnice se uvijek pamte po dodatno uloženom trudu svih sudionika.

Uvjeti natječaja:

I
Skladbe upućene na natječaj moraju imati zastupljen barem jedan od dva elementa (a) (b):

a) Stihovi skladbi mogu biti pisani na: čakavici Istre i Kvarnera i sjevernojadranskih otoka ili na hrvatskom književnom jeziku*, talijanskom dijalektalnom i talijanskom književnom jeziku*
(*pojašnjenje: ako su stihovi na hrvatskom jezičnom standardu ili talijanskom književnom standardu, onda moraju barem tematikom odgovarati kraju u kojemu se festival događa).

b) u glazbenom dijelu: korištenje etno elemenata istarsko - kvarnerskog podneblja, u duhu
najljepših ostvarenja festivala MIK. Preporuča se autorima da traže nove ideje kako u
stihovima, tako i u glazbi.

II
Skladbe mogu biti pisane kao zabavne pjesme ili kao pjesme slobodnog glazbenog oblika, uz
korištenje sredstava i postupaka svojstvenih modernoj, zabavnoj, pop, rock, folk ili bilo kojem suvremenom pravcu glazbe. MIK je pokazao otvorenost prema svim stilovima glazbe i podstiče
mlade autore da stvaraju ono što osjećaju kao svoj način izražavanja. Moguća su manja odstupanja od pravila iz točke I. ukoliko su zastupljeni drugi elementi koji neupitno potvrđuju da autorsko djelo ima u nekom od elemenata ono "nešto" za što možemo reći: i to je MIK.

III
Autori glazbe dužni su voditi računa o kvaliteti stihova. Glazba i stihovi ocjenjivat će se kao jedinstveno djelo.

IV
Svaka prijava mora sadržavati slijedće elemente:
a) demo snimku (mp3) sa snimljenom vokalnom dionicom i instrumentalnom pratnjom jednog ili više instrumenata.
b) stihove skladbe
c) podatke o autorima i kontakt informacije

V
Skladbe upućene na natječaj ne smiju biti ranije objavljene i izvedene. Autori garantiraju originalnost prijavljenih djela. U slučaju bilo kakvih sudskih sporova po ovom pitanju, svu odgovornost snosi autor. Autori nemaju pravo naknadnog povlačenja prijavljenih skladbi, kao ni javnog izvođenja prije održavanja festivala bez dogovora s direkcijom festivala. Direkcija zadržava pravo naknadne narudžbe pjesama u svrhu postizanja čim bolje kvalitete Festivala.

VI
Autori odabranih skladbi su dužni izvršiti ispravke u glazbi i stihovima ukoliko to Organizator iz bilo kojih opravdanih razloga bude zahtijevao. U slučaju da to autori nisu voljni uraditi organizator pridržava pravo da predmetne skladbe diskvalificira.

VII
Autori odabranih skladbi su obvezni u roku od 15 dana nakon objavljivanja rezutata natječaja potpisati s Organizatorom izdavački ugovor. U slučaju da autor u datom roku ne vrati predmetni ugovor potpisan ili ga vrati nepotpisanog, slijedi diskvalifikacija skladbe.

VIII
Natječaj traje do 01.veljače 2024. Radovi se šalju isključivo na e-mail:
info@festivalmik.com (mp3 + tekst + sve podatke o skladbi)

IX
Slanjem radova na ovaj Natječaj, autori prihvaćaju sve njegove uvjete i prenose pravo na organizatora da odabrane, prvi put javno izvede, snimi na nosačima zvuka i slike, prenosi putem radija i televizije i da se ova prenesu na treća lica. Sva ostala prava autor pridržava za sebe.

Informacije na tel. br. 091/208 3802
e-mail:info@festivalmik.com
www.festivalmik.com

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...