Monodrama Ane Poznanović, „Ako sam žena, nisam konj“ u HKD-u

Autor: Ana Šumanović 20.02.2023

hkd_publika

Postoje li sretni krajevi u ljubavi ili nas je, kako kaže glavna junakinja, zajebao Hollywood?

Rijeka - Hrvatski kulturni dom na Sušaku predstavlja još jednu u nizu komedija u kojima glavne uloge imaju žene, ovog puta radi se o monodrami “Ako sam žena, nisam konj” redatelja Jovana Ljubenović, a u kojoj glumi Ana Poznanović. Održat će se 20. veljače u 20 sati. Predstava je komična i iskrena priča jedne žene koja, tražeći onog pravog, na momente gubi samu sebe. Priča je to o zaljubljivoj i pomalo naivnoj djevojci od trenutka gubljenja nevinosti do zrelog doba. Suštinski, to je priča svake žene koja nastoji da pronađe onog pravog.

Postoje li sretni krajevi u ljubavi ili nas je, kako kaže glavna junakinja, zajebao Hollywood?

Ova monodrama na komičan način prikazuje sazrijevanje od prvog zaljubljivanja do prvih bora i jednu od najvažnijih borbi svake žene – borbu da prihvati samu sebe.

Stand up komičarka i glumica Ana Poznanović u svijet stand up komedije ulazi nakon objavljenog romana „Vrati se mami, siso“ koji govori o mladoj ženi koja se bezuspješno pokušava izboriti sa balkanskim sistemom vrijednosti, maminim sinovima i svojom disfunkcionalnom obitelji.

Nakon ovog romana ulazi u svijet stand up komedije, najprije uz iskusne kolege komičare, a zatim i sa samostalnim one woman show nastupima koji privlače kako žensku, tako i mušku publiku željnu brutalno iskrenih razgovora o muško-ženskim odnosima, a naročito ispovijesti o seksu i „dejtingu“ u vrijeme društvenih mreža.

Nakon višegodišnjeg iskustva stand up komičarka konačno se okušala i na daskama koje život znače s monodramom „Ako sam žena, nisam konj“. U njoj igra više uloga, od 19-godišnje zaljubljene balavice do 40-godišnje žene koja je prošla život ne postajući ništa pametnija kada je ljubav u pitanju. Ova monodrama igra se a velikim uspjehom i publika se iznova vraća zbog komičnog, ali nadasve iskrenog tona kojim su ispričane ženske muke, strahovi i čežnje.

Ulaznice po cijeni od €12 (90,41 kn) moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji). Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...