Muzej Grada Rijeke predstavlja izložbu "Rađanje moderne Rijeke, 1868. – 1918."

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 10.07.2022

muzej-grada-rijeke-kockica

Da bi se dobilo što bolji uvid u to ključno važno razdoblje gradske biografije, izložba objedinjuje povijesne predmete sačuvane na riječkom području i one koji su posebno za tu prigodu dopremljeni iz Budimpešte.

Rijeka - Kako je Rijeka u jednom trenutku postala deseta najprometnija luka u Europi? Kako je nastala moderna Rijeka? Na ta pitanja možete dobiti odgovor u Muzeju grada Rijeke, zahvaljujući izložbi „Rađanje moderne Rijeke, 1868. – 1918”. Njome se predstavlja preko 200 umjetnina na dvije muzejske etaže.

Da bi se dobilo što bolji uvid u to ključno važno razdoblje gradske biografije, izložba objedinjuje povijesne predmete sačuvane na riječkom području i one koji su posebno za tu prigodu dopremljeni iz Budimpešte. Najveći dio tih predmeta dosad nije bio izlagan. Oni prikazuju modernizaciju Rijeke i riječke luke, također razvoj trgovine, gospodarstva i turizma u drugoj polovici 19. i na početku 20. stoljeća. Izložba je nastala suradnjom Mađarskog tehničkog i prometnog muzeja, Mađarskog muzeja za trgovinu i ugostiteljstvo te Muzeja grada Rijeke.

Izložba će biti otvorena u zgradi „Kockici” (Trg Riccarda Zanelle 1/1), Moći će se razgledati od 12. srpnja do 13. rujna. Informacije za posjetitelje su na hrvatskom, engleskom i mađarskom jeziku.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...