[VIDEO] Najavljen 23. Liburnia Jazz Festival, Opatija ponovno meka jazza

Autor: Marina Pauletić 04.05.2023

liburnia_jazz_festival_2023

Festival će tradicionalno otvoriti Puhaći orkestar Lovran.

Opatija - I ove godine 23. Liburnia Jazz Festival najavljuje mnoštvo koncerata za ljubitelje jazza i dobre glazbe. Mjesto i vrijeme je vjernim hodočasnicima jazza odavno poznato – Opatija, prvi vikend u srpnju (od 07. do 09. srpnja).

Festival će tradicionalno otvoriti Puhaći orkestar Lovran u petak, 07. srpnja u 19:00 sati koji će u stilu dixieland parade radoznalce zatečene na Lungomaru dopratiti do Ljetne pozornice. Na Ljetnoj pozornici će u 21:30 sati opatijska publika imati priliku uživati u koncertu japanskog trubača Takuye Kurode koji još nikada nije svirao u Hrvatskoj premda je već odavno stekao kultni status među zaljubljenicima u jazz glazbu. Večer će energičnom i modernom svirkom otvoriti mladi glazbenici Dino Ivelja Quarteta.

Svaki Opatijac zna da subotnje jutro započinje na tržnici. No u subotu, 08. srpnja tamo će ih dočekati probrane autorske skladbe i svjetske jazz uspješnice u izvedbi Robert Mikuljan Trija.

Predvečernji koncert ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer rezerviran je za The Blues Brothers Project u izvedbi SuperCover Banda. Svima poznate blues i soul skladbe nepogrešivo oduševljavaju posjetitelje, a virtuozna svirka rasplesat će i najsramežljivije. U 21:30 Ljetnu pozornicu zauzima Juna Serita, jedna od izvornih članica i osnivačica japanskog banda i YouTube senzacije Tokyo Groove Jyoshi. Njihov glazbeni spot »What is Hip?« dosegao je milijune pratitelja na društvenim mrežama, a “Funk No. 1”, čak 8.5 milijuna pregleda u manje od godinu dana. Kritičari i sljedbenici su jedinstveni u jednom: Juna Serita je Princeza funka i jedna od najboljih basistica svijeta.

U nedjelju, 09. srpnja Liburnia Jazz Festival ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer zatvara French Touch : Accordion Trio novi glazbeni projekt najnagrađivanijeg hrvatskog multiinstrumentalista Elvisa Stanića posvećen harmonici, tangu, francuskoj šansoni i valceru. Njihova glazba odvodi na šetnju pariškim ulicama, poziva na tango u Buenos Airesu, propitkuje južnoameričku senzualnost i neobuzdanu radost francuskog ´joie de vivre´.

Ulaznice za koncerte 23. Liburnia Jazz festivala koji se održavaju na Ljetnoj pozornici možete kupiti na prodajnim mjestima i on-line na www.mojkarte.hr te sat vremena prije početka koncerta na ulazu u Ljetnu pozornicu.

Za sve ostale koncerte, ulaznice se ne naplaćuju.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...