Najavljena koncertna promocija albuma “Draga nam je zemlja’’ u Lisinskom

Autor: Andrea Načinović 08.04.2022

wp-content/uploads/2019/12/zenska-klapa-kastav-25-godina-rada-crkva-jelene-krizarice-3.jpg

- Uspio sam dokazati i pokazati da je istarska muzika dostojna koncertnog podija kao i svaka druga, a možda još i više, jer je originalna, riječi su Ivana Matetića Ronjgova.

Kastav - Iznimno vrijedan album posvećen vokalnoj glazbi jednog od najvažnijih hrvatskih skladatelja dvadesetog stoljeća Ivana Matetića Ronjgova 22. svibnja predstavit će se u Zagrebu.

Album pod nazivom “Draga nam je zemlja” nastao je iz čiste ljubavi prema očuvanju te promicanju kulturnog nasljeđa temeljenog na zavičajnom kulturnom blagu – pjevanju i sviranju na istarskoj ljestvici koja se nalazi na popisu svjetske nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a.

VIDEO

- Koncertno predstavljanje pod dirigentskom palicom Saše Matovine održat će se u Maloj dvorani koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog 22. svibnja s početkom u 20 sati. Očekuje vas Muška i Ženska klapa Kastav, Mješoviti vokalni ansambl Kanat – Kastav, Ženski pjevački zbor KUD-a Učka – Matulji, sopci otoka Krka Branko Brnić i Klaudije Dunato, te recitatorica Rajka Jurdana-Šepić. Značajnu potporu objavljivanju albuma Draga nam je zemlja, kao i njegovom koncertnom predstavljanju u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog dali su Grad Kastav, Primorsko-goranska županija, Hrvatsko društvo skladatelja – HDS i Ustanova u kulturi Primorsko-goranske županije Ivan Matetić Ronjgov, najavili su organizatori

Ulaznice su u pretprodaji od 04. travnja online na web stranici www.lisinski.hr te blagajnama Dvorane Lisinski.

- Uspio sam dokazati i pokazati da je istarska muzika dostojna koncertnog podija kao i svaka druga, a možda još i više, jer je originalna, riječi su Ivana Matetića Ronjgova.