Najizvođenija domaća komedija, „Ritina škola“ dolazi u HKD!

Autor: Marina Pauletić 20.11.2023

ritina_skola-16532

Predstava je osvojila Grand Prix Velika Liska za najbolju komediju u regiji na Međunarodnom festivalu komedije Mostarska Liska.

Rijeka - „Ritina škola“, jedna je od najizvođenijih domaćih komedija koja je osvojila brojne nagrade, a dolazi u HKD na Sušaku, u srijedu 29. studenoga u 20 sati.

Ova urnebesna romantična komedija, s Vandom Winter i Markom Torjancem u glavnim ulogama, prati Ritu, inteligentnu i britku frizerku koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje zbog čega upisuje večernji tečaj književnosti. Na njemu sreće profesora Pravdana koji je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije sreo Ritu koja okreće naglavce ne samo njegov život, već i cijelu povijest književnosti…

ritina_skola_banner

Predstava nudi odličan humor, puno zabave, a govori o tome što se događa kad se odjednom pojavi neobična djevojka koja – „želi naučit, želi znati, želi shvatit, želi skužit... sve!“.

„Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno, a tko je Kržljavi?“ … samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na najluđem tečaju književnosti koji ih oboje mijenja.

Kritika je odmah po premijeri predstavu proglasila vrhunskim kazališnim ostvarenjem istaknuvši da osvaja i humorom i vrijednim sadržajem što je predstava opravdala osvojivši čak deset nagrada, a do sada je izvedene više od 200 puta.

Posljednja nagrada koju je predstava osvojila je Grand Prix Velika Liska za najbolju komediju u regiji na Međunarodnom festivalu komedije Mostarska Liska u Mostaru 2021. godine.

Za sve ljubitelje dobre komedije, ova predstava je prava kazališna poslastica.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...