„Naš razred“, „Djetinjstvo u Agramu“ i „Potpuni stranci“ ovog studenog u Centru Gervais

Autor: Marina Pauletić 18.10.2022

wp-content/uploads/2022/01/Centar-Gervais-Opatija.jpg

Posjetitelji će moći pogledati predstave Gradskog dramskog kazališta Gavella te komediju u produkciji Lude kuće.

OPATIJA - Kazališni program u studenom, u organizaciji ustanove Festival Opatija, u opatijski Centar Gervais dovodi dvije kazališne predstave Gradskog dramskog kazališta Gavella – „Naš razred“ i „Djetinjstvo u Agramu“, te komediju „Potpuni stranci“ Lude kuće.

Proglašena jednom od najvažnijih suvremenih europskih drama, „Naš razred“ u režiji Jasmina Novljakovića raslojava priču o skupini školaraca – Poljaka katolika i Židova – iz malog poljskog mjesta, koje je doživjelo sovjetsku i njemačku okupaciju čija represija u „posve običnim ljudima“ budi demone okrutnosti i nasilja. Djetinji snovi i mladenačke zanesenosti rasplinjavaju se, a dojučerašnji prijatelji postaju jedni drugima vukovi, spremni učiniti si nešto za što ni sami nisu pomišljali da su sposobni. Hvaljenu glumačku postavu čine Ivana Roščić, Antonija Stanišić Šperanda, Natalija Đorđević, Ivan Grčić, Janko Rakoš, Filip Križan, Ivica Pucar i Enes Vejzović. Predstava se održava u petak, 4. studenog u 20 sati.

„Djetinjstvo u Agramu“, scenska interpretacija Krležinog dnevnika, na programu je u petak, 25. studenog u 20 sati. Predstava je intrigantan vodič u Krležin način razmišljanja i pisanja te iznosi čitav niz autorovih stajališta o prirodi ljudskog društva i o smislu umjetničkog stvaralaštva. Zahtjevnu Krležinu ispovjednu prozu redateljica Senka Bulić preobrazila je u vrijedan dramski doživljaj kojem je uvelike pridonio i fantastičan scenografski postav Tomislava Ćurkovića. Mladog Krležu igraju Andrej Dojkić i Marko Petrić, dok zrelog Krležu s mnogo šarma i energije vrhunski interpretira Sven Medvešek. U ostalim ulogama pojavljuju se Ivana Bolanča, Ana Kvrgić, Siniša Ružić, te dvoje glazbenika Lucija Barišić i Matija Antolić.

Gavellina gostovanja u Opatiji nakratko prekida kazalište Luda kuća u četvrtak, 17. studenog u 20 sati s predstavom „Potpuni stranci“. Predstava o skupini prijatelja koji odluče zaigrati opasnu igru – sve poruke pristigle na mobitel tijekom večeri moraju naglas pročitati, a pozive staviti na zvučnik - nastala je prema jednom od najuspješnijih i najgledanijih talijanskih filmova Paola Genovesea „Perfetti Sconosciuti“ koji je ušao u Guinessovu knjigu rekorda kao film s najvećim brojem snimljenih remakeova u povijesti (čak 18!). Popularnu komičnu dramu koja otvara mnoga ozbiljna pitanja modernog društva – brak, veze, homoseksualnost, preljub, alkoholizam, prijateljstva - režirao je Rene Bitorajac, a uz njega, na sceni vrlo raspoloženo igraju i Judita Franković Brdar, Ivan Đuričić, Barbara Rocco, Petra Dugandžić, Amanda Prenkaj, Damir Poljičak i Mladen Kovačić.

Ulaznice za predstave u centru Gervais mogu se kupiti u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music Shopu i Foto Reviji, agenciji Newsound u Matuljima, te online na portalu Mojekarte.hr te sat vremena prije početka programa. Pojedinačna cijena ulaznice za ove predstave iznosi 70 kuna, a s popustom za studente i umirovljenike 50 kuna. Mogućnost povoljnije kupovine donosi „Kazališni paket studeni“ po cijeni od 180 kuna, koji uključuje po jednu ulaznicu za svaku od tri navedene predstave, a dostupan je na spomenutim prodajnim mjestima.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...