Ne trljajte kutiju, duh riječkih 60-ih izaći će sam: Najavljena promocija trostrukog albuma "Riječki prvi val"

Autor: Nikola Cvjetović 07.03.2022

wp-content/uploads/2020/08/uragani-yt.jpg

U četvrtak, 10. ožujka, s početkom u 20 sati, na botelu "Marina" održat će se promocija ovog trostrukog CD-a uz glazbenu ilustraciju nekih od izvođača koji su "žarili i palili" na riječkim plesnjacima tih godina.

Rijeka - Dugo Rijeka nije imala ovako jedinstveno izdanje – složit će se svi iole involvirani u glazbeno tkivo ovog glazbenog grada. Predstaviti ovakvo izdanje koje spaja generacije onih koji su dolazili na plesnjake Rijeke i okolice 60' i 70' godina te će se preslušavanjem trostrukog izdanja CD-a "Riječki prvi val" moći će vratiti zvukom u tadašnje doba i mlađe generacije koja ima priliku shvatiti koliko je Rijeka bila progresivna i ispred vremena u odnosu na druge gradove u okruženju, doista je nešto posebno. I ispunjava ponosom.

Tri CD-a u CD-boxu, u izdanju diskografske kuće Melody i KUD Baklje, izvođački zaokruženi na 1. Uragane, 2. Trio Neda, Miljenko i Dario i 3. Gužva na palubi, svjedoče o zvuku tih godina. Neke snimke su "uživo" i kvalitete kakva je mogla biti moguća u onim godinama kada nije bilo mobitela i današnjih mogućnosti snimanja, ali su zato svjedokom jednog revolucionarnog glazbenog doba i dolaska velikih promjena u razdoblju od samo 10 godina.

U četvrtak, 10. ožujka, s početkom u 20 sati, na botelu "Marina" održat će se promocija ovog trostrukog CD-a uz glazbenu ilustraciju nekih od izvođača koji su "žarili i palili" na riječkim plesnjacima tih godina. Bit će to svakako još jedna riječka glazbena večer za pamćenje.

CD paket se već može nabaviti u dućanu Croatia Recods u Užarskoj, u Rijeci.

Izdavači box seta su KUD Baklje i Melody – Kastav, tehničku obradu snimaka potpisuju Andrej Baša i Robert Funčić, fotografiju na kutiji Ante Škrobonja, likovno oblikovanje Melina Mikulić, dok je autor i urednik izdanja Velid Đekić.Izdavači box seta su KUD Baklje i Melody – Kastav, tehničku obradu snimaka potpisuju Andrej Baša i Robert Funčić, fotografiju na kutiji Ante Škrobonja, likovno oblikovanje Melina Mikulić, dok je autor i urednik izdanja Velid Đekić.

rijecki_prvi_val_2022