Neobična izložba na neobičnom mjestu

Autor: Ana Šumanović 27.11.2022

kartuline-08926

Osim što se kartoline mogu pogledati, mogu se i uzeti kući.

Rijeka - U petak se s početkom u 19 sati na Klobučarićevom trgu održala izložba fotografija „Pozdrav iz Rijeke“, riječkog redatelja Igora Bezinovića. Izložene fotografije prikazuju razna, često ne toliko poznata mjesta u Rijeci koje Bezinović od 2012. fotografira i objavljuje na svom blogu lavandin.tumblr.com.

Izložba je nastala na inicijativu udruge Urbani separe, koja od 2018. godine ima cilj oživjeti zanemarene ulice i kvartove grada Rijeke pa je to ovaj put učinila izložbom na neuobičajenom mjestu – na trgu i to na prolazu među plakatima, tako da je, iako mala i smještena između plakata, opet jasno vidljiva svakom prolazniku.

kartuline

Tanja Blašković istaknula je kako je jedno od mjesta kojima se Urbani separe posvećuje upravo Klobučarićev trg, koji je „specifično mjesto u Rijeci – trg koji nije trg, koji bi mogao biti svašta. Nešto malo je, a mogao bi biti puno više. Ideja je bila uzeti neki prostor na kojem se inače ne viđaju stvari poput izložbi te sam jako sretna što je Igor pristao na ovo. Ideja je i da si ljudi mogu uzeti kartoline i nekome poslati“.

kartuline-14279

„Uglavnom hodam Rijekom i okolicom, i nekim drugim lokacijama, ali s naglaskom na Rijeku i kad vidim nešto što je meni zanimljivo to zabilježim i objavim na svom blogu. Dizajner Marin Nižić, iz udruge Urbani separe, je to listao i predložio da izabere neke motive i od toga napravi izložbu. Ideja mi je bila jako simpatična. Neobično mi je bilo da netko želi moj rad objaviti u obliku kartoline te da ga još izloži na ovom super mjestu“, istaknuo je autor.

Više sa portala torpedo.media ...