Novi val zagrebačke alternativne scene u petak u Beertiji

Autor: Andrea Načinović 25.05.2022

wp-content/uploads/2019/06/Beertija.jpg

Ovime će Zebas i Panda Rhei napraviti koncertnu promociju svojih albuma izdanih ove godine, dok će Tidal Pull najaviti svoj prvijenac planiran za 08. lipnja.

Rijeka – Nakon mnogobrojnih nastupa po svim većim i relevantnim zagrebačkim klubovima i prostorima, tri zagrebačka indie/rock benda premijerno nastupaju u Rijeci.

U petak, 27. svibnja od 20 sati imat ćete priliku poslušati novi val zagrebačke alternativne scene: Tidal Pull, Panda Rhei, Zebas.

Ovime će Zebas i Panda Rhei napraviti koncertnu promociju svojih albuma izdanih ove godine, dok će Tidal Pull najaviti svoj prvijenac planiran za 08. lipnja.

Ulaz na koncert se naplaćuje 30 kuna.

Tidal Pull

Osnivači i kopljonoše Big Indie žanra. Sviraju na engleskom, pjevaju na hrvatskom. Opisuju ih kao "muziku koju čuješ kad nađeš još pomfrija na dnu vrećice iz meka", a anonimni komentator iz Rijeke veli da mu bude nostalgiju za Zagrebom.
Tidal Pull će ove godine nastupiti i na Inmusic festivalu.

Zebas

Osvajači iz HGF-a Zagreba, svoju priču započinju 2017. godine. Glazbeni izričaj opisuju kao sinergiju indie rocka, popa i funka s utjecajima dancea. Svevremenski tekstovi i vibrantna glazbena forma provest će vas ljubavnim putovanjima, osobnim traženjima i društvenim razmatranjima.

Panda Rhei

Prvotno zamišljen kao intiman kantautorski pothvat, u kratkom se roku pretvorio u stilski svestraniji autorski outlet koji se postepeno kovao u više i manje studijskim uvjetima. Cilj projekta bio je spojiti ogoljene i minimalne fraze i dionice širim i kompleksnijim aranžmanima nerijetko digitalnim i elektronskim alatima. Rezultat je stilski šaren i produkcijski bogat album sačinjen od 10 pjesama prožet narativnim i ponekad neartikuliranim vokalima, prštećim gitarama, višeslojnim synthovima i čvrstim ritmovima.