Otvaranje Ljeta na Gradini uz Strazburšku steampunk atrakciju Ernest

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 28.06.2022

thumbnail Gaelle Hartmann photographe Strasbourg ernest  2   2

Grupa je osnovana 2012., a u nastupima kombinira perkusije, gitare i bass-gitare, banjo i klavijature, instrumente kojima članovi u posebnom steam-punk stilu od svakog koncerta čine plesni spektakl.

Rijeka - Strazburška steam-punk grupa “Ernest” nastupit će ove srijede, 29. lipnja na Trsatskoj gradini povodom manifestacije “Dani frankofonije 2022.”, koju svake godine organizira Francuska alijansa Rijeka, a time će činiti dio ovogodišnjeg glazbeno-scenskog programa “Ljeto na Gradini” te će upriličiti samo otvaranje 17. Ljeta na Gradini.

Grupa je osnovana 2012., a u nastupima kombinira perkusije, gitare i bass-gitare, banjo i klavijature, instrumente kojima članovi u posebnom steam-punk stilu od svakog koncerta čine plesni spektakl. “Ernest” na pozornicu donosi pravo putovanje u prošlost, priređujući tako nadrealni kabaret kojim oživljava omiljene likove iz steampunk romana, filmova i videoigara.

Na čelu s Julienom Grayerom, koji utjelovljuje “Ernesta”, grupa je do sada izdala dva albuma: “Les Contes défaits” iz 2015. i “En attendant la suite du passé” iz 2018., a s više od 150 nastupa oduševila je publiku na poznatim europskim festivalima poput “Pax Terra Festivala” u Njemačkoj, “Les Trois Baudets” u Parizu, “FIMU” u Belfortu i mnogim drugim festivalima…

Biser steampunk glazbenog pokreta u Francuskoj, grupa “Ernest” s instrumentima oblikovanima u stilu strojeva iz podmornice “Nautilus” i rock-elektro zvukom zasigurno se ističe među suvremenim europskim grupama, a riječkoj će publici predstaviti najnoviji spektakl “Anachronicoscope” i svojim je energičnim nastupom pripremiti za dugo i toplo ljeto te na taj način otvoriti ovogodišnje Ljeto na Gradini. Link za event: https://fb.me/e/eS4wl4PU0 Ulaz je za sve posjetitelje slobodan, a početak je zakazan za 21 sat.

VukovFuncic

Ovogodišnje 17 izdanje Ljeta na Gradini donosi 21 manifestaciju, a odmah nakon otvaranja uz Ernest band u tom tjednu, točnije u nedjelju 03. svibnja na Trsatsku gradinu dolaze Tina Vukov i Robert Funčić te će izvesti koncert pod nazivom „Riječka priča“. Ulaznice za njihov koncert dostupne su preko portala mojekarte.hr, njihovim prodajnim mjestima ili u Vintage baru na Trsatskoj gradini.

Sve informacije o manifestacijama pogledajte na njihovoj Facebook stranici: Trsatska gradina ili na web stranici: https://www.trsatskagradina.com/