Otvorenje izložbe „Crta za beskraj: Ritual“

Autor: Marina Pauletić 13.06.2024

andrea_knezovic_story_of_the_I Andrea Knezović: Story of the 'I'

Otvorenje izložbe dio je obljetničkog programa 1. godišnjice portala Artkvart.

Rijeka - U petak 14. lipnja, s početkom u 20 sati, Galerija O.K. otvara program „Crta za beskraj: Ritual“, predstavljajući umjetničke koncepte suvremenih vizualnih i izvedbenih umjetnica Ivane Butković, Andreje Knezović, Kate Mijatović, Kristine Paunovski, Ivori Sošić, Linde Tarnovski i Dore Pocedić

Kao nastavak projekta „Crta za beskraj“, svojevrsnog hommage-a životu i djelovanju multimedijalnog umjetnika Marijana Crtalića u organizaciji centra KNAP, riječka edicija programa u organizaciji Galerije O.K. spaja međugeneracijski vizualni i izvedbeni umjetnički jezik, predstavljajući koncepte suvremenih autorica te odgovarajući na središnju temu „rituala” u umjetnosti.

Otvorenje izložbe dio je obljetničkog programa 1. godišnjice portala Artkvart.

- Na premisama feminističkog performansa kao „javnog rituala kritike” [1] kapitalizma i odgovarajućih podjela rada i uloga, postfeministički performans prodire u srž domene Drugosti, demistificirajući fenomen biologije tijela, kao i sveprisutnih asimetrija postojećih, tjelesno determiniranih ideologija. Na istim temeljima, postav izložbe „Crta za beskraj: Ritual”, okuplja performativne umjetničke instalacije triju vizualnih suvremenih umjetnica, Ivane Butković, Andreje Knezović i Ivori Sošić, čija se konceptualna poveznica, prepoznaje primarno u tijelu kao temeljnom mediju umjetničkog djelovanja, ujedno i sredstvom aktivnog društvenog angažmana, kazala je o izložbi Katarina Podobnik.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...