Otvorenje izložbe Jadranski pomorci na Arktiku ovog petka na Korzu

Autor: Sanja Monar 02.03.2023

isti_smo_u_razlicitosti_izloba_postamenti_korzo__1_-16847 Foto: Arhiva

Izložbom se želi ukazati na doprinos hrvatskih mornara ovom istraživanju te naglasiti važnost hrvatske pomorske tradicije i baštine kao i činjenicu da su mnogi hrvatski pomorci svojim djelovanjem ostavili trag i u iseljeništvu

Rijeka - Otvorenje izložbe Jadranski pomorci na Arktiku u organizaciji Lions cluba Quarneroli Lovran u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika – Podružnica Rijeka, održat će se u petak, 3. ožujka s početkom u 12 sati na Korzu, ispred Gradske vijećnice, a moći će se sve do 17. ožujka.

-Izložba Jadranski pomorci na Arktiku posvećena je 150. obljetnici austrougarske polarne ekspedicije tijekom koje je otkriven i otočni arhipelag Zemlja Franje Josipa na kojem otada postoji i rt Fiume. U ekspediciji je, od 24 člana posade, sudjelovalo i 12 hrvatskih mornara, većinom s Kvarnera koje su vođe ekspedicije nazvali Quaerneroli, označavajući time izuzetno sposobne pomorce, ističu organizatori, dodajući kako se izložbom želi ukazati na doprinos hrvatskih mornara ovom istraživanju te naglasiti važnost hrvatske pomorske tradicije i baštine kao i činjenicu da su mnogi hrvatski pomorci svojim djelovanjem ostavili trag i u iseljeništvu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...