Otvorenje izložbe Morene Brnčić „Boca u moru, a u boci mora još toliko“

Autor: Marina Pauletić 29.02.2024

izlozba-danijela-susanj-galerija-juraj-klovic-5-2400x1524_c-69715 Foto: ilustracija

Izložba ostaje otvorena do 15. ožujka.

Rijeka – U petak, 1. ožujka s početkom u 19 sati u Galeriji Juraj Klović održat će se otvorenje samostalne izložbe akademske slikarice Morene Brnčić, „Boca u moru, a u boci mora još toliko“.

Akademska slikarica Morena Brnčić nazočna je svojim slikarskim umjetničkim djelovanjem kao samostalna umjetnica u Rijeci i regiji već više od jednog i pola desetljeća za nama. Formalno obrazovanje duguje velikom svom pregalačkom radu i Akademiji lijepih umjetnosti Brera u Milanu. Imavši izvrsne odgajatelje, uz inklinaciju klasičnom akademskom slikarskom izrazu veristički motivski definira životinjske, biljne i morske tematske okvire (iz osvrta Theodora de Canzianija).

Morena Brnčić je diplomirala slikarstvo 2000.g. na Accademia di Belle Arti di Brera u Milanu, Italija, u klasi profesora Saverija Terrusa. Izlagati počinje 1998.g., kada je na trećoj godini poziva prof. Saverio Terruso na godišnju izložbu Akademije Brera „Salon I“ u „Museo della Permanente“ u Milanu da predstavi njegovu klasu. Samostalno izlaže od 2001. i do sada je ostvarila trideset i četiri samostalne i stotinjak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Članica je HDLU – a Zagreb i ULIKUMVG.

Izložba ostaje otvorena do 15. ožujka, a moguće ju je pogledati u random vremenu galerije radnim danom od 10 do 13 sati te od 17 do 20 sati i subotom od 10 do 13 sati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...