Otvorenje izložbe "Posve prirodno" Sanje Ipšić Randić i Melite Sorole Staničić u Galeriji Kortil

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 27.11.2022

Sanja_Ipsic_Randic_-_Suma Sanja Ipšić Randić - Šuma

Izložba radova dvije riječke autorice, Sanje Ipšić Randić i Melite Sorole Staničić rezultat je Nagrade galerije Kortil na 75. godišnjoj izložbi članova HDLU Rijeka koja je bila održana krajem prošle i početkom ove godine u galeriji Juraj Klović.

Posve_prirodno_plakat

Rijeka - U ponedjeljak 28.11. u 19 sati Galerija Kortil otvara izložbu Posve prirodno. Izložba radova dvije riječke autorice, Sanje Ipšić Randić i Melite Sorole Staničić rezultat je Nagrade galerije Kortil na 75. godišnjoj izložbi članova HDLU Rijeka koja je bila održana krajem prošle i početkom ove godine u galeriji Juraj Klović. Nagrada je ustanovljena kao oblik suradnje HKD-a/galerije Kortil i HDLU Rijeka.

Sanja Ipšić Randić izlaže radove iz dva ciklusa, prvog kojim se bavila posljednjih nekoliko godina i zaokružila ga izvedbom instalacije u Dječjoj kući te recentnim radovima kojima otvara novi ciklus. Polazišta za slike fragmenti su Sanjinog osobnog iskustva, nadahnuti doživljenim i percipiranim segmentom poznatog i bliskog podneblja. Oslikana platna velikih formata prostor su vizualnih istraživanja i novih iskustava.

Melita Sorola Staničić također se bavi prirodom kao motivom, ali je ona postala i sastavnim dijelom njenog kreativnog procesa. Melita dokumentira te procese i opažene promjene u prirodi, ali istovremeno prepoznavajući vlastite prirodne ritmove i emotivna raspoloženja nastoji uravnotežiti energije između vanjskog i unutarnjeg iskustva.

Izložba ostaje otvorena do 15.12., radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati. Ulaz je slobodan.

Melita_Sorola_Stanicic_Pisma Melita Sorola Staničić - Pisma
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...