Otvorenje izložbe „Street Art“ i predavanje fotografa Krešimira Golubića u Francuskoj alijansi Rijeka

Autor: Marina Pauletić 04.03.2024

street_art_-98403

Izložba „Street Art“ poziva da prošetamo ulicama Pariza i Zagreba, a zajednička nit je urbana umjetnost.

Rijeka - U petak, 8. ožujka u 18:30 sati, u Francuskoj alijansi Rijeka bit će otvorena izložba “Street Art” uz predavanje fotografa Krešimira Golubića povodom “Dana frankofonije 2024. u Rijeci”. Izložba predstavlja fotografije raznih kreacija umjetnika oblijepljenima na zidovima, pročeljima i poštanskim sandučićima Pariza i Zagreba. Ulaz je besplatan.

Izložba „Street Art“ poziva da prošetamo ulicama Pariza i Zagreba, a zajednička nit je urbana umjetnost. Predstavljene su kreacije mnogih talentiranih umjetnika čija su djela oblijepljena na zidovima, pročeljima ili ponekad čak i na poštanskim sandučićima dvaju gradova. Izložbu će svojim predavanjem otvoriti autor Krešimir Golubić.

Krešimir Golubić zagrebački je fotograf, street art umjetnik i entuzijast te član umjetničke skupine ZID. Kao urednik radi na hvaljenom zagrebačkom turističkom vodiču “Zagreb Street art & Graffiti guide”. U crtanju grafita aktivan je još od 1992. godine, a o svom bogatom umjetničkom opusu te o graffiti umjetnosti i Street Art sceni ispričat će nam na zanimljivom predavanju na otvorenju izložbe.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...