Otvorenje samostalne izložbe Željka Seleša u Kloviću

Autor: Marina Pauletić 23.03.2023

seles

Morski krajolici Željka Seleša inspiriraju već duži niz godina i po njima je postao cijenjen i prepoznatljiv.

Rijeka – U petak, 24. ožujka u Galeriji Juraj Klović s početkom u 19 sati održat će se otvorenje samostalne izložbe Željka Seleša.

Obilježavajući pedesetu obljetnicu svojeg likovnog stvaralaštva Željko Seleš po prvi se puta predstavlja riječkoj publici. Izložene slike izbor su iz njegovog bogatog opusa nastaloga u posljednjih deset godina. Svojim raznovrsnim i jedinstvenim radovima on zauzima posebno mjesto u krugu naivnog slikarstva. S njime ga povezuje specifičnost načina rada, no istražujući i podređujući tehniku svojem senzibilitetu, njegov poetski realizam nadilazi karakteristične postavke. Razvijenost i kvalitetu stila odražava vidljiva profesionalnost naobrazbe, kao i dosljednost kompleksnosti samog rukopisa.

Morski krajolici Željka Seleša inspiriraju već duži niz godina i po njima je postao cijenjen i prepoznatljiv, u ovom ciklusu on se prilagodio okolini, primorju i okruženju, motivima koje osjeća i voli. Ostajući svojstven sebi on uspijeva sačuvati vlastiti identitet, a opet uroniti u nešto novo i neuobičajeno. Na tragu tradicije, no i sukladno s modernim senzibilitetom, njegove slike nose jaku notu autentičnosti i slobode. Nošen vlastitim shvaćanjem i estetikom on oblikuje svoj svijet zanimljiv i zanosan, prepun mirnoće i vedrine. Unutar njega pronalazimo iskrenost i osjećajnost, optimizam i ljepotu koja nas ispunjava i veseli.

Izložbu će biti moguće pogledati do 3. travnja u radnom vremenu galerije: od ponedjeljka do petka od 10 do 13 te od 17 do 20 sati i subotom od 10 do 13 sati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...