Paraf u proširenoj postavi objavio album DELTA live 2022

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 16.12.2022

wp-content/uploads/2020/07/paraf-grc-opera-navale-zoran-majstorovic-mrave-brojim-fkk-kantrida-2.jpg

Pojačani izvrsnom Ivom Močibob na vokalima i uvijek furioznim Vladom Simcichem Vavom na gitari te Alenom Tibljašem za bubnjevima, moćni riffovi ovih punk legendi zvuče žešće nego ikada

Rijeka - Paraf objavljuje novo izdanje DELTA Live 2022 nastalo i zabilježeno 1. travnja u riječkom Exportdrvu, na koncertu koji je bio idealna prilika za ovjekovječiti u audio i video formi žestoki nastup kultnog benda, u obje originalne postave i aktualnoj, punkerski-neobičnoj - osmeročlanoj.

Prva formacija Parafa na pozornici s Valterom Kocijančićem kao glavnim vokalom, Zdravkom Čabrijanom (bas, vokal) zajedno s Denijem Šesnićem (gitara) i Raulom Varljenom (klavijature) započeli su koncert s legendarnim punk himnama 'Na tragu' i 'Visoki propisi' s kultnog albuma "A dan je tako lijepo počeo" te singlovima ‘Rijeka’ i ‘Moj život je novi val’.

Pojačani izvrsnom Ivom Močibob na vokalima i uvijek furioznim Vladom Simcichem Vavom na gitari te Alenom Tibljašem za bubnjevima, moćni riffovi ovih punk legendi zvuče žešće nego ikada, Exportdrvom su odzvanjali i stihovi 'Golog otoka', skladbe ‘Živjela Jugoslavija’ te 'Narodne pjesme'. Pjesme s "Izleta" i "Zastava", među kojima i njihove naslovne te 'Ružan san', 'Pobuna bubuljca' i singl 'Fini dečko' izvela je prva frontwoman novovalne scene, upečatljiva Pavica Čabrijan aka Vim Cola praćena vrhunski uštimanoj ekipi aktualnih Parafa.

grupa_grad_paraf_kraj_programa_exportdrvo_rijeka_2022__27_

Na albumu je 17 pjesama snimljenih uživo i kao bonus tri studijske snimke, odnosno singlovi koje je bend snimio uživo u posljednje tri godine. Njihovi nastupi uživo zvuče moćnije nego ikad, o čemu za portal glazba.hr piše i naš cijenjeni kritičar Ante Batinović:

“Ništa nisu izgubili na energičnosti, drčnosti, a i pametno su obogatili zvuk tako da dodani glazbenici i time bogatiji aranžmani ne smetaju izvornom minimalizmu. Bijesna rafalna paljba radosno uznemiruje možda čak i više nego prije četrdeset godina i na neki način pobija uvriježeno mišljenje da mladenački bijes gubi s godinama na intenzitetu. U Parafa na koncertu 2022. to nije slučaj. Zato je ovaj album krunski dokaz zimzelenosti Parafa i utjecaja koji će imati…Pravi (zvučni) udari čiste glazbene energije u Parafa govore dovoljno,a onda tekstovi još i više. Izvrsnost vrijedi i u onom drugom dijelu albuma koji predvodi Vim Cola i sasvim drukčijim post-punk rockom ili novovalnim rockom, ali u duhu izvornih Parafa. Delta live 2022 je još jedan novi prilog staroj činjenici da su Parafi naša nematerijalna kulturna baština.”

Dotad, riječi Pavice Čabrijan najbolje opisuju što nas očekuje: „Neprocjenjiv je osjećaj razmjene energije na svirkama uživo, a genijalno je da današnja mlada publika poznaje naš rad iako veliki broj njih nije bio niti u planu kada su te pjesme nastale. Odlično se zabavljamo i uživamo u ovim zajedničkim svirkama. Moram priznati da smo pozitivno iznenađeni atmosferom i reakcijama publike na nedavnim nastupima, što nam je dodatno napunilo baterije i dodalo vjetar u leđa. Od osamdesetih do danas stoji turbulentnih 40 godina u kojim se štošta promijenilo: od boje kose, brojnog stanja, kilaže, ponešto bora na licu do države. Međutim ona energija, naboj i odličan feeling nisu izblijedjeli, dapače!“

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...