Performans studentica Sveučilišta u Rijeci: Usta puna prava

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 07.06.2022

wp-content/uploads/2018/04/akademija-primjenjenih-umetnosti-trsat-2.jpg

Performans će se izvesti na sveučilišnom Kampusu (iza zgrade Akademije) u srijedu, 8. lipnja s početkom u 21 sat u sklopu Student Day Festivala u Rijeci.

Rijeka - Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci poziva vas na javnu izvedbu performansa studentica Sveučilišta u Rijeci pod nazivom "Usta puna prava" u okviru EU projekta "They live, student lives revealed throught context-based art practices" Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Performans će se izvesti na sveučilišnom Kampusu (iza zgrade Akademije) u srijedu, 8. lipnja s početkom u 21 sat u sklopu Student Day Festivala u Rijeci.

Studentice koje nastupaju su Leonida Cris Manojlovski, Mara Klanjac, Sarah Klešin, Katarina Kožul, Ana Marija Lončar i Agata Marić.

Cilj suradnje sa studenticama, osim produkcije samoga performansa, jest svakako i postavljanje kvalitetnih temelja za dugoročno, održivo i angažirano studentsko djelovanje u kontekstu organizacije kulturno-umjetničkih, društveno političkih i aktivističkih događaja.

Projekt se provodi od rujna 2022. do kraja veljače 2023. godine u okviru programa Europske unije za kulturu i medije "Kreativna Europa".

Voditelj projekta je dom kulture Studentski grad iz Beograda, a partneri su uz ISU, Međunarodni centar za arhivska istraživanja/Icarus iz Zagreba, Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Fakultet audiovizualnih komunikacija Sveučilišta kralja Juana Carlosa u Madridu.

Program financira Europska unija u okviru programa Kreativna Europa te Ministarstvo kulture i medija RH

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...